Galvoju nuo ko čia pradėjus... Ką papasakojus įžangai. Ar tai, kad kai tamsu, į galvą lendančios mintys išauga nuo pūkelio iki juodo pikto audros debesio? Ar visai iš kitos operos - tai, kad penktadienį skrendu trims naktims į Paryžių?O gal, kad kai man bloga nuotaika, aš klausau G&G Sindikato ir tai mane veža? Žiauriai mėgstu jų dainą "Bestija" - gera bjaurybė...
O užkąsti jai visai tiktų Midlandijoje nužiūrėtas saldėsis. Bus puikus nuotaikos pakėlimo komplektas. Tebūnie šiandien tik apie tai. O šitą saldėsį gaminsiu vėl. Vėl ir vėl!
Pagrindas
- 180 g tirpinto sviesto
- 50 g cukraus
- 225 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- pusė pakelio vanilinio cukraus
- 125 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 šaukštai medaus
- 400 g kondensuoto pieno
- 100 g juodojo šokolado
- 20 g sviesto
1. Į ištirpintą sviestą įmaišome cukrų, druską. Po to sudedame miltus su kepimo milteliais. Užmaišome tešlą. Ją tolygiai paskirstome ant ~25 cm skersmens formos dugno. Kočioti nereikia, galima pirštais išlyginti tešlą. Kepame ~15 min, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Kol pagrindas kepa, pagaminame karamelę. Storadugniame puode ištirpiname sviestą su medumi ir cukrumi, tada supilame kondensuotą pieną. Kai užvirs, sumažiname ugnį ir visąlaik maišant verdame, kol sutirštės – man užtruko apie 7-8 min. nuo užvirimo.
3. Karamelę supilame ant iškepusio pagrindo ir paliekame atvėsti.
4. Ruošiame šokoladinį glaistą: ištirpiname sviestą ir suberiame sulaužytą šokoladą, maišome, kol jis ištirps. Šokoladą tolygiai paskirstome ant atvėsusio karamelinio sluoksnio.
5. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Atvirai pasakius, kitą dieną man jis buvo skanesnis, nei pagaminimo dieną. Kaip šokoladukas... Skanus, saldus, žiauriai geras.
6 komentarai:
Speju, jog panasus i Twix, ane? :)
Aha, šiek tiek. Tik ne toks tąsus.
Ooo naminis Twixas :) gerokai didenis už tikrąjį ir manau skanesnis :)
a jooo. Didesnis tai tikrai. Manau pasidaryti pačiai pigiau gaunasi, xixii.. O dar ir negaila pasidalinti su draugais. Beje, jis tikrai saldus, manau, kitąkart cukraus dėčiau mažėliau :)
O kondencuotas pienas su cukrum ar be? Zadu ir as artimiausiu metu si pyraga daryti, labai jau skaniai atrodo :-)
Be abejo, su cukrumi.
Rašyti komentarą