2010 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis
Naminis pomidorų padažas žiemai ar kasdienai
Aš pasiduodu... Jei taip dar trys dienos - iškeliauju į Šiaurės ašigalį. Nepakeliu karščio, jo nemyliu nei aš, nei kompas (kaista zaraza). Sode prūdas žydi, maudytis jame visai neseksualu, dar netgi sako (tetulė biologijos profesorė), kad pavojinga... Mol ten tame žydėjime kažkokios bakterijos veisiasi ir galima susirgti. Na vaikai ten tupi po dvi valandas kas pusę valandos ir dar nesusirgo, bet man tai kažkaip nesinori... O šiaip - pomidorai užderėjo, jei ką... Gal kas ir pastebėjo, gal ne, bet jau tenka su jais dorotis. Šiandien pradėjau nuo naminio pomidorų padažo. Nors nusikaliau per dieną juodai ir dar šiek tiek apsirgau nuo mašinos kondišino (nors jį vos vos leidau, bet vis tiek suveikė), užsimaniau padaryt pomidorų padažą. Man jis labai patiko (puodą išlaižiau ir aplaižiau).
Dariau taip:
surinkau sode bliūdą pomidorų ir juos nuplikiau karštu vandeniu. T.y. užviriau puode vandens, įmečiau tiek pomidorų įpjautų kryžiumi, kad juos apsemtų, už pusės minutės išėmiau, ir taip visus. Kol jie šiek tiek aušo, kad galėčiau lupti, susipjausčiau du svogūnus, vieną visą česnaką, sutarkavau dvi morkas, pasidariau žolių ryšelį (bazilikai, gelsvė, saliero lapai, petražolės - nuplauti, sulankstyti ir susukti siūlu).
Puode, kuriame ruošiausi virti padažą (geriausia naudoti storadugnį, kad neprisviltų apačia), pastačiau kepti svogūnus, morkas ir česnaką su alyvuogių aliejumi ant mažos ugnelės. Nusilupau visus pomidorus, išpjausčiau jų žalias dalis prie kotelių. Pomidorus sukapojau su kombainu iki tyrės, kurią supyliau į tą patį puodą ir ėmiau virti. Tyrės tiesa gavosi lygiai 2 litrai.
Į verdančią masę dar pridėjau: 4 kupinus šaukštus cukraus, šaukštą druskos, primaliau pipirų, įmečiau šiek tiek malto kumino, 1/2 šaukštelio sabji masalos, žolių ryšulį. Viriau dvi valandas, kol visas turinys sumažėjo maždaug iki 1,2 litro (puodas sugraduotas). Tada pasiruošiau stiklainius, juos iškaitinau mikrobangėje (3 min.), dangtelius nusivaliau spiritu. Kai stiklainėliai pravėso šiek tiek, sudėjau pomidorų padažą, nuvaliau stiklainėlių kraštus ir užsukau dangtelius. Voila!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Aš irgi panašiai darau :) Aš dar dėjau paprikos.Irgi apkepiau svogūnėlius ,tada dėjau pomidorus ir paprikas ,gabaliukais, .Troškinau ,ir tada jau paruoštą sumaliau su blenderiu į tyrę .
Puiku!Ką tik priviriau puodą šito "marmalo":) tikrai labai skanusir be jokių eeeeeeeeeeee:D Ačiū už idėją.
Puiku!K1 tik priviriau puodą šito "marmalo", laaabai skanus. Ačiūn už idėją.
Rašyti komentarą