2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Lietiniai, įvairūs

Turėjau garbės ir malonumo ruošti šios dienos pietūs, nes man laisvadienis-mamadienis. Tad iš vakaro ir padirbėjau. Tiesa, pastaruoju metu mane kamuoja klausimas, kur dingsta mano laikas ir kodėl aš nespėju visko, ką susiplanuoju. Todėl ėmiau atsisakynėti tokių "laiko valgytojų" kaip feisbukas (facebook), visokie forumai ir pan. Dar feisbuke žaisdavau fermą, tai ėmiau ir ištryniau ją velniop. Televizoriaus atsisakiau jau prieš pusmetį. Ir atvirai pasakius, visai nepajutau jokio trūkumo. Dabar jo keliamas triukšmas ir reklamos mane tik erzina. O tas žinias ir informaciją, kurios man reikia ar įdomu, gaunu iš laikraščiu, interneto, knygų, filmų. Tiesa, dar man liko valgymo ir maisto ruošimo malonumas. Taigi iš vakaro prikepiau lietinių, pagal tokią tešlą: 4 kiaušiniai 200 g perpus miltų ir bulvių krakmolo 500 ml perpus pieno ir vandens 2 šaukštai aliejaus (aš naudoju graikinių riešutų, bet tiks kokį turite) žiupsnelis druskos, šaukštelis cukraus. Kiaušinius su druska ir cukrum šluotele paplakam, įmaišom sausus produktus, tada po truputį pilam skystus ir maišom. Tešlai leidžiam pastovėti pusvalandį, kad išbrinktų. Kepam plonus lietinius. Įdarus dariau tokius: 1. Vištienos 1 svogūną smulkiai sukapojam ir kepiname aliejuj. Per tą laiką vištienos mėsytę (galite naudoti file, krūtinėlę ar pan.) smulkiai susipjaustom ir įdedam prie svogūno. Kai mėsytė apkeps ir svogūnai bus minkšti, pridedam virtų ryžių. Proporcijos turėtų būti 50/50 ryžių su vištiena. Dar dėjau sambar masalos, druskos ir pipirų. Įdaras gaunasi birus, bet labai skanus. Nepamirškite, kad jis turėtų būti truputį sūresnis, nei kad valgytumėte atskirai, kadangi blynų įdaras turi būti ryškesnis ir sūresnis. Dedam ant lietinių ir gražiai sulankstome. 2. Varškės Varškės pokelį sumetam į kombainą, dedam 3 šaukštus cukraus, įtarkuojam citrinos žievelės, įpilame riebios grietinėlės. Išsukam su peilio antgaliu, kad gautųsi vientisa minkšta masė. Dedam į lietinius ir sulankstome. 3. Sūrio Lietinį blyną patepam nemažu šaukštu lydyto sūrelio, ant jo dedame gabalėlį fermentinio sūrio ir sulankstome. Nuotraukoje matote lietinius su vištiena, nes vaikai iš karto pageidavo juos valgyti.
Posted by Picasa

5 komentarai:

Indrė rašė...

Šiaip apie blynus - lietiniai turėtų būti nevartojamas, nes tai pusgaminis, kurį dar reikia iškepti. Kažkada buvau užtikusi labai įdomų straipsnį apie lietuvišką blynų kilmę ;)

julė rašė...

>> Todėl ėmiau atsisakynėti tokių "laiko valgytojų" kaip feisbukas (facebook), visokie forumai ir pan.

šaunuolė! o man vis nepavyksta - turbūt, rimta priklausomybė..

bea rašė...

Indre, o tai kaip juos tada vadinti? Na, kad būtų aišku apie ką kalbame...

Indrė rašė...

Blynai - pagal ten visokius papročius ir tradicijas ir bulvinius blynus turėtume kepti per visą keptuvę, mat tai saulės atspindys (blynas). Man irgi įdomiai pasirodė, nes buvau/esu įpratus matydama lietiniai žinoti, kad gausiu plonų, blyneliai - mažučių ir t.t. O ten autorė labai piktinosi kavinių meniu, kur siūloma "lietiniai blyneliai su įdaru". Jei rasiu - įmesiu linką..

surfingtheworldcuisine rašė...

Is ties pagirimo vertas atsisakymas visu facebooko zaidimu, as dar nesugebu, o kiek laiko sutaupyciau. Silpnas zmogus esu... :D