2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

VMG triufeliai

Naujosios Virtuvės mitų griovėjų knygos "7 ingredientai draugams" pristatyme dalyvavau ir ragavau jų pagamintus triufelius. Knygoje radau receptą ir pagaminau vakar - visai paprastutis receptas, kaip ir daugumą jų, sugulusių į knygos lapus - bet labai mielas. Mėgstu tai, kas paprasta, kas nepraranda savo skonio (pvz. man nesuprantami tokie patiekalai kaip žuvies skonio baklažanas - tai jis kas: žuvis, ar baklažanas?). O čia taip ir yra: šokoladas, šokoladas, šokoladas nuo iki. Nice!


Triufeliai

(pagal Virtuvės mitų griovėjų knygą "7 ingredientai draugams")



150 ml riebios grietinėlės
100 g juodo šokolado (naudojau 65 proc. kakavos)
2 šaukštai romo
100 g Selga sausainių su razinomis
Sauja lazdyno riešutų

Kakavos ir riešutų apvoliojimui

Grietinėlę užviriname, išjungiame ugnį ir sumetame į ją sulaužytą šokoladą. Maišome, kol išsilydys. Kombainu susmulkiname sausainius ir lazdyno riešutus iki miltų. Suberiame į grietinėlės-šokolado mišinį, supilame romą ir išmaišome. Atvėsiname ir statome į šaldytuvą 2-3 valandoms. Kai triufelių mišinys atšals ir sustings, šaukšteliu imame po maždaug 2-2,5 cm skersmens gabalėlį ir jį tarp rankų suformuojame į gražų rutuliuką, kurį apvoliojame kakava arba riešutais. 
Laikome vėsiai.




7 komentarai:

Aušra rašė...

Beata - NICE!!

Lapė rašė...

reik greičiau pas tave į svečius :))) o jei rimtai - noriu tos knygos.
bučkiai

Anonimiškas rašė...

Sveiki, tai ir nutiso seile pamacius tuos triufeliukus :)
Norejau pasiteirauti, kiek suprantu naujaja vistuves grioveju knyga jau turite, kokia Jusu nuomone apie ja? ar ja verta tureti?
aciu

bea rašė...

Man jau labai patiko pirmoji knyga, o kai išleido antrąją - tai pirmoji nublanko :). Na, iš tiesų, abi geros, bet antroji nereali: geros idėjos, paprasti ingredientai, nuostabus pateikimas. Rekomenduoju :)

Asta rašė...

Superinės nuotraukos, ypač paskutinė!

Vilma rašė...

nuotraukos iš tiesų fantastiškos!

Povilas rašė...

nuotraukos tikrai geros