2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Obuolių pyragas

Paštu man atėjo naujas numeris "Virtuvės nuo... iki...". Paprastai žurnalai man yra pavartymui, pasigrožėjimui nuotraukomis, kartais įdėjų pasigraibymui. Gaminu iš jų retokai, nes labiau mėgstu knygas ar internetą. Bet šįkart pasinaudojau žurnalo receptu ir iškepiau obuolinį pyragą.

Greitai paruošiamas obuolių pyragas
("Virtuvė nuo... iki...", 41 psl.)

125 g sviesto
žiupsnis druskos
125 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai pieno
4 obuoliai
cukraus pudra

1. Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo, po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio gerai išsukite.
2. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviesto-cukraus-kiaušinių masę ir išmaišykite. Supilkite pieną ir ir vėl permaišykite.
3. 26 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu. Sukrėskite tešlą.
4. Obuolius perpjaukite į 4 dalis, nulupkite, išimkite sėklalizdžius. Kiekvieno gabalėlio nugarėlėje padarykite kelias įpjovas. Obuolius sudėkite įspausdami į tešlą.
5. Kepkite pyragą apie 35-45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
6. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.


4 komentarai:

Rima Stefanija Petrauskaitė rašė...

AČiū! Gaminsiu! :) Ir būtų gerai, kad taip pat toks gražus išeitų. :D

Ina rašė...

Nuostabiai atrodo. Mane taip pat sudomino, kai pamaciau zurnale. laukia eileje ;)

Lapė rašė...

skaniai gavosi - išbandėm ;)

Anonimiškas rašė...

Labai skanus ir paprastas pyragėlis :). Vakarienei su pienu - idealu :). Ačiū už receptą