Jau kad parašiau pavadinimą, tai parašiau... Originale šis pyragas vadinasi Cheesecake Brownie. Visai nesudėtingas receptas, skanus ir gražiai atrodantis. O kadangi jis David'o Lebovitz'o, tai jis išties geras. Toks teisingas :) Tik pagal nurodytą produktų kiekį - ganėtinai nedidelis.
Sūrio rudis
85 g sviesto
115 g juodo kartaus šokolado
130 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
70 g miltų
1 šaukštas nesaldintos kakavos
1/8 šaukštelio druskos
vanilės
80 g šokolado gabalėlių (aš naudojau tą patį šokoladą, tik sukapotą ~4 mm gabalėliais)
200 g kreminio sūrio (naudojau rikotą ir dėjau visus 250 g)
1 trynys (dėjau visą kiaušinį)
75 g cukraus
vanilės
Šokoladą tirpiname su sviestu storadugniame puode, kai ištirps, nuimame nuo ugnies ir įmaišome cukrų. Po to sudedame kiaušinius. Įmaišome miltus, kakavą, druską, vanilę ir pačioje pabaigoje šokolado gabalėlius.
Paruoštą tešlą supilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kreminį sūrį sumaišome su cukrumi, vanile ir kiaušiniu, supilame ant tešlos ir tada šakute ar peiliu pamaišome, kad šiek tiek persimatytų ir ruda tešla.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min.
6 komentarai:
Įsivaizduoju, kad čia turėtų būti labai labai SKANU
Gerų dalykų po truputį ;)
Bea, deduosi šį gėrį į sąrašą :)
Jau dabar knieti išbandyti.
Beata, pavadinimas ausiai neįprastas, užtat skamba prikolnai ;) Žiū, jog D.Lebovitz'ą pamėgai? :)
a jo, man jis patinka :)
Vėl pažiūrėjau į pirmą nuotrauką, tad DRĄSIAI sakau, ji verta būti kulinarinės desertų knygos viršelio nutoraukos! ;)
Rašyti komentarą