2010 m. birželio 15 d., antradienis
Rabarbarai po plutele
Vakar užbėgusią drauge pavaišinau greitai sukonstruotu improvizuotu desertu: rabarbarais po plutele. Labai mielas, šiltas desertas, kuriam būtų tikę ledai, tačiau jų neturėjau, tad tiko ir taip.
5-6 kotus rabarbarų nusilupam ir susipjaustom kubeliais, kuriuos sumaišom su 3-4 šaukštais cukraus, 1 šaukštu kukurūzų krakmolo, sauja razinų.
Rabarbarus sudedam į formeles (man prireikė 7 pyrex porcijinių formelių, skirtų sufle).
Plutelei reikės:
100 g margarino kepiniams
130 g miltų
100 g cukraus
1 nugriebto šaukštelio cinamono
viską sudedam į dubenį ir trinam rankomis, kol pasidarys trupiniai. Trupinius beriam ant rabarbarų (maždaug po tris šaukštus gavosi).
Kepam 180 laipsnių orkaitėje, kol rabarbarai suminkštės ir ims burbuliuoti. Valgom desertą šiltą, su ar be ledais.
Pranešimą parašė
bea
ties
22:06
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
rabarbarai,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą