Anksčiau rašiau apie varškėtį kakavinėje tešloje. Šiek tiek modifikuotas tešlos variantas ir jis tapo dar skanesnis man - jis labai trapus ir tirpstantis burnoje. Apie įdarą nebekartosiu - jis toks pats, o štai tešla truputį skiriasi, tad rekomenduoju išbandyti abi ir išsirinkti sau priimtinesnę.
250 g sviesto (ne margarino, sviesto! 82 proc. riebumo)
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
2 stiklinės po 240 ml miltų
1 kupinas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 kupini šaukštai kakavos (nesaldintos)
Sviestą gerai išsukam su cukrumi iki baltumo, tada įsukam kiaušinį. Tada sudedam visus sausus produktus ir užminkome tešlą. Ją dedame į kamerą, kad atšaltų ir būtų galima tarkuoti. Visa kita pagal ankstesnį receptą.
Dieviškai skanu!
8 komentarai:
Mmm beveik jaučiu skonį
dar gabaliukas yra, jei atbėgsi su lietsargiu dabar - duosiu :)
Jau taip skaniai atrodo, kad būtinai kepsiu, tik norėjau pasidomėti, kokio dydžio formoje kepei iš duotos produktų normos? Ir stiklinė cukraus tai kaip ir miltams 240 ml?
nea, mano stiklinė 200 ml
:) Tai cukrų pamatuoti stikline 200 ml, o miltus matuoti 240 ml stikline...
Kokio dydžio formoje? :)
šitam naudojau 27-28 cm skersmens apvalią formą
Kepiau!!! Labai patiko!!! Tik įdarui perpus ėmiau rikotą ir paprastą 9% varškę :)
AČIŪ UŽ RECEPTĄ!!!
labai džiaugiuosi :)
Rašyti komentarą