2011 m. gegužės 16 d., pirmadienis

Morkų-bananų pyragas

Saulėtas ar nelabai, bet gyvenimas keliauja priekin. Keistų ikspiriensų apturėjau pastaruoju metu, tad sakyti, kad nuobodu, ginkdie negalėčiau. Sakyti, kad džiugina, hm.. na ok ok, džiugina. Labiau, nei kad nedžiugina. Bet kuriuo atveju, laikausi kuklios nuomonės, kad bet kokia patirtis vis tiek yra naudinga. O kad būtų džiugiau, kremtam pyragą... Žiauriai greitai padaromas, super paprastas - iš tų receptų, kur viską sumakalioji greit greit viename inde ir staigiai kepi. Ilgiausias darbas yra sutarkuoti morką. 














125 g tarkuotos morkos (smulkiai, na kaip bulvės cepelinams) 
2 šakute sutrinti prinokę bananai 
150 ml saulėgražų aliejaus 
150 g cukraus (recepte muscovado, naudojau paprastą) 
250 g miltų 
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nežinau kodėl tiek daug, bet tiek ir įdėjau, nors logiškai mąstant, vieno turėtų būti gana) 
2 kaušiniai 
1 šaukštas pieno 
60 g riešutų (nedėjau, vietoj jų įbėriau razinų saują) nuo savęs pridėjau pusę šaukštelio cinamono 

Viską sumaišom ir kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. 

Viršų aptepiau su citrinos sultimis išmaišyta cukraus pudra. 
Šaltinis: Mary Berry 's Complete Cookbook

4 komentarai:

Julija rašė...

Jau man įdomu skonį pajusti :)
Tik labai daug aliejaus reikia... Gal aliejaus poros šaukštų užtektų, o pieno šlakeliu daugiau?
Sakyk, o pyragas gavosi drėgnas ar sprangus? Morkų pyragą mėgstu, tik kaip tie bananai? Jaučiasi?

bea rašė...

nemanau, kad daug, įtariu galima būtų ir kokį tirpintą margariną dėti. pyragas drėgnas, kekso tipo. Bananai vos vos jaučiasi.

Vilma rašė...

O kiek reikia kepimo miltelių? Nes 2 šaukšteliai pakartota du kartus...

bea rašė...

ale tikrai žiopla.. vieną kart reikėjo parašyt :) toj pataisau