2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Majestic and Moist Honey Cake

Skamba puikiai ar ne? Majestic and Moist... Žodžiu kažinkoks žydiškas meduolis, visapusiškai teisingas ir gardus kepinys. Neišsiplėsiu, nes manęs laukia dar krūva namų darbų mokslams, jėzusėliau, kur aš įklimpau - jokio laisvalaikio, jokio poilsio! Pasiguodžiau, o dabar nuostabiai skambant lietui už lango, kepkite!


Majestic and Moist Honey Cake

(Pagal Adventures in Honey)

420 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas malto cinamono
1/2 šaukštelio malto kardamono
1/2 šaukštelio malto džiovinto imbiero
200 g aliejaus (naudojau alyvuogių ir sezamo aliejų, šalto spaudimo)
310 g medaus
300 g cukraus
3 kiaušiniai
235 ml stiprios juodos arbatos
110 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
50 ml brendžio
dvi saujos razinų

Kadangi iš nurodytų ingredientų išeina didelis pyragas, naudojau didelę stačiakampę formą maždaug 25x43 cm. 

Visus sausus produktus sumaišome, tada į juos supilame visus skystus produktus. Su mikseriu išplakame iki vientisos tešlos - ji bus skystoka, tokia ir turi būti. Suberiame razinas ir išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, supilame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame apie 45-50 min. (iki sauso pagaliuko)



2 komentarai:

  1. naudojau saulegrazu alieju, bet man per stipriai jautesi aliejaus skonis. gal daugiau reiketu prieskoniu?
    bet siaip viskas gavosi, tesla istikruju atrode skysta...
    dekui
    Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, man saulėgrąžų nelabai patinka. Aš pilu kokius nors riešutinius dažniausiai, pvz. graikiškų riešutų ar lazdyno. Arba alyvuogių aliejų :)

    AtsakytiPanaikinti