2013 m. spalio 29 d., antradienis

Obuoliniai blondinai

Sveiki, ilgi tamsūs vakarai! Kai atsukame laiką, man visada tampa gerokai niūriau  - ir taip iki tada, kai vėl laiką pasuksim. Arba iki tada, kai užuosiu Kalėdų kvapą. Jaučiu, tas laikas prabėgs septinmyliais žingsniais, nes tokio užimtumo su mokslais, koks yra dabar, aš neįsivaizdavau jokiam įsivaizdavime. Nors dar kartais vos vos lieka laiko greitutėliam pyragui.




Yra brownies, yra ir blondies. Manieji šviesiaplaukiai su obuoliukais. Pirmąkart dariau su razinomis ir obuoliais, antrąkart vietoj razinų naudojau lazdyno riešutus. Čia jau kaip jums patogiau, visaip skanu.

Obuoliniai blondinai

(Šaltinis: Neighborfoodblog)

240 g sviesto
240 g perpus rudo ir balto cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnis druskos
240 g miltų
2 nedideli obuoliai
Sauja razinų ar riešutų


Sviestą ištirpiname ir atvėsiname šiek tiek. Suberiame cukrų ir druską, išmaišome. Tada įmušame kiaušinius, beriame miltus, kepimo miltelius, razinas ar riešutus. Išmaišome ir du trečdalius tešlos dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, ant tešlos dedame labai plonai supjaustytų obuolių skilteles. Ant obuolių tolygiai paskirstome likusią tešlą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min (iki sauso pagaliuko).



2 komentarai: