2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Brioche


Pirmieji mano pasiekimai moksluose yra tokie: 7,6, 8, 9,5 ir trys su puse milijono :). Na tie trys su puse milijono, tai investuotojo skirti pinigai mūsų versliukui Market Simulation žaidime - žiauriai sunkus žaidimas, bet ir įdomus. Kiti pažymiai iš tokių dalykų iš Organisational Behaviour & Human Resource Management bei Business Marketing & Strategy. Manau, kad kaip dirbančiam ir besimokančiam žmogui visai neblogai. Bet sekmadienį reikia atsipūsti nuo visko, ryt toliau simuliuosim rinką, o šiandien pati geriausia Brioche, kokią esate valgę.


Švelnu, sviestiška, tirpsta burnoje - mano sekmadienio Brioche.

Brioche 


(pagal Milk and Honey)

15-20 šviežių mielių
60 g cukraus
žiupsnis druskos
3 šaukštai pieno
400 g miltų
2 kiaušiniai
225 g sviesto, kambario temperatūros

Mieles sumaišome su pienu ir šaukštu cukraus. Miltus sumaišome su likusiu cukrumi ir druska, padarome viduryje duobutę, įmušame kiaušinius, supilame mieles ir pradedame minkyti tešlą. Beminkant vis įdedame po kubelį minkšto sviesto ir minkome apie 10 min, kol visas sviestas susidės.

Tešlą pastatome šiltai, uždengiame ir paliekame pakilti apie 1-2 valandas. Tešlą sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, paliekame dar pakilti. Galima prieš kepant tešlos viršų patepti kiaušinio plakiniu.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame brioche į orkaitę ir kepame apie 35-40 min. 




1 komentaras: