Kelias paskutines dienas turėjau įdomesnių potyrių.
Visų pirma su drauge buvome Amarone vynų degustacijoje. Nors labai mėgstu vyną, bet neperku jo už tokius pinigus, kokius vynus mes ragavome. Dar tiek neuždirbu :). Užtat visai adekvatu buvo nueiti į degustaciją ir jo paragauti. Amarone vynai gaminami iš vytintų vynuogių, t.y. jas nuskina ir palieka vėsiai ir jaukiai, kad vynuogės apvystų - dalis drėgmės iš jų pasišalina ir uoga apvysta ir susitraukia. Tada jas išspaudžia ir gamina vyną - tvirto kūno, sodrų, išraiškingą. Mes ragavome šiuos vynus:
Amarone Bottega Il Vino degli Dei 2008 derliaus (140 Lt)
Tommasi Amarone 2009 derliaus (159 Lt)- vienos garsiausių Veneto regiono šeimos vyninių vynas.
Zenato Sergio Amarone Riserva 2005 derliaus (299 Lt)- aukščiausios kokybės Amarone, kuriai žaliava vytinama net 4 mėnesius, o brandinamas net 4 metus ąžuolo statinėse.
Labai norėjosi gero steiko prie jų :). Bet buvo laabai skanu. Ačiū gerb. Laimonui, parduotuvės vadovui.
Toks buvo mano ketvirtadienis.
O penktadienį mokiausi žaisti pūlą - labai smagiai praleidau laiką :). Bet oi kaip toli man iki tobulybės: kamuoliukas rieda, bet pataiko dar ne ten, kur man norisi.
Šeštadienį mačiau tai, ko nebuvau anksčiau mačiusi: buriavimą žiemą ant Kauno marių ledo. Sušalau į kaulą, bet grįžau išsišiepusi. Gaila, kad nepasiryžau pati pabandyti - būčiau pabandžiusi, jei būčiau tinkamiau apsirengusi ir būčiau turėjusi apsaugas ant alkūnių ir kelėnių.
Grįžusi smaginausi virtuvėje. Iškepiau pyragą, kuris kepdamas išsisluoksniuoja ir atrodo lyg būtų dviejų dalių.
Chocolate Magic Custard Cake
(Receptas iš White On Rice Couple)
115 g sviesto
600 ml pieno
115 g miltų
43 g kakavos miltelių
4 kiaušiniai
210 g cukraus
30 ml espresso kavos
cukraus pudra papuošimui
Aš taip pat puošiau grietinėlės-mascarpone kremu ir šaldytomis avietėmis (grietinėlę su mascarpone (2 dalys grietinėlės, 1 mascarpone) išplaku iki standumo su cukrumi ir puošiu konditeriniu švirkštu, ant viršaus dedu gabalėlį šaldytos avietės).
1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Pasiruošiame 26-27 cm skersmens kepimo formą, nuimamu šonu: išklojame kepimo popieriumi dugną, kraštus patepame sviestu.
2. Ištirpiname sviestą ir paliekame atvėsti.
3. Pašildome pieną, kad būtų vos šiltas.
4. Sumaišome miltus su kakavos milteliais.
5. Išplakame baltymus iki standžių putų ir atidedame.
6. Išsukame trynius su cukrumi iki purios baltos masės.
7. Į trynius įmaišome sviestą bei espresso kavą, plakame apie dvi minutes.
8. Į trynių mišinį įmaišome miltus su kakava. Iš lėto pilame pieną ir gerai išmaišome.
9. Per tris kartus sudedame plaktus baltymus. Jie ganėtinai sunkiai įsimaišo į tešlą, tiesiog reik pasistengti, kad neliktų didelių gumulų.
10. Kepame apie 50 minučių. Pyrago viršus gali įtrūkti, bet taip ir turi būti.
11. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudrą ir atvėsiname - geriausiai pernakt ar padėti bent 4-5 valandoms į šaldytuvą.
Na, matau, degustacija pavyko :) Apie pyragą - net nekalbu - seilės tik varvėt ėmė....Na, ar negalėtų Kaunas būt šiek tiek arčiau Vilniaus?:)
AtsakytiPanaikintiO gal geriau mes būtume mobilesni??? Dažniau važinėtume bendrauti vienas pas kitą su pyragais ir apkabinimais. A?
AtsakytiPanaikintiŽinoma :) Tai galioja ir tau, ir man :) Man dar mašinos reiktų :D
AtsakytiPanaikintiExpresso = espresso ;)
AtsakytiPanaikintiO jo, suklydau. Pati visus visada taisau :D :D :D o čia pasimoviau..
AtsakytiPanaikintiNerealu...net zodziu truksta:)
AtsakytiPanaikintiKaip visada, atrodo neprilygstamai, ir skonis neabejoju - nerealus :). Pabandysiu ir aš artimiausiu metu pagaminti.
AtsakytiPanaikintiIškepiau vakar tėčio gimtadieniui. Viršų gausiau papuošiau maskarponės-grietinėlės kremu ir pavadinau gimtadienio tortu:) Skonis puikus, ne per saldu, maskarponės kremas irgi labai čia tinka. Puikus receptas, patinka man tokie išsisluoksniuojantys pyragai:)
AtsakytiPanaikintiO aš ragavau! Kiaunaitės iškepto :) Buvo skanu :) Dabar reiks ir tavškio kažkaip paragaut. Kažkaip - nedelsiant :)
AtsakytiPanaikintiTešla su tokiu pieno kiekiu gavosi labai skysta, praktiškai kaip pieno kokteilis. Ar taip ir turi būti ar aš čia kažką ne taip supratau. Įdėjau kepti, dabar su siaubu stebiu, kaip sunkiasi per formos kraštelius :(
AtsakytiPanaikintiMan taip ir buvo :) Tik man forma pakankamai sandari, tai nesisunkė, bet iš tiesų buvo labai skysta
AtsakytiPanaikintiIškepiau (tik be maskarpone kremo). Įspūdžiai labai geri - gavosi kaip lengvas šokoladinis pūdingas. Skonis labai geras,saldumo kaip tik kiek reikia, tešla lengva, tirpsta burnoje... Super :).
AtsakytiPanaikintiFormą kepimui manau turėtų būti pakankamai aukšta, nes po kepimo šiek tiek sukrenta.
Labai super pyragas :) Mano vyras dekoja uz si nuostabu recepta ;)
AtsakytiPanaikinti