2013 m. kovo 14 d., ketvirtadienis

Tortas, kurį galiu pagaminti užsimerkusi, arba myliu pavasarį

Pats nuostabiausias metų laikas man - pavasaris. Dar šalta, bet jau ryte girdi čiulbant paukščius. Pro sniego kauburėlius lyg per žiemą nusidėjusios besigėdydamos išlenda snieguolės, saulė dieną jau tirpdo sniegą, nors naktis dar šalta šaltutėlė. Bet jau kvepia, kvepia tuo keistu šviežumo ir gaivos kvapu ir netgi jausmu, šiek tiek kad ir keliais laipsniais pakyla ūpas ir gyvenimo džiaugsmas. Tada jau galima švęsti pavasarį su tortu. Visai paprastu, kuriam sutrenkti nereikia jokių superduper įgūdžių :).






Tortas


Biskvitas:

6 kiaušiniai
3/4 stiklinės (stiklinė - 200 ml) cukraus
3/4 stiklinės miltų
3 šaukštai nesaldintos kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių

Baltymus išplakam iki standžių putų, baigiant plakti po šaukštą sudedam trečdalį cukraus. Likusį cukrų suberiam į trynius ir išsukam iki baltos purios masės. Trynius sudedam į baltymus, suberiam miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišom.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepam sviestu. Supilam paruoštą biskvito tešlą ir dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 30-40 min. iki sauso pagaliuko. 
Iškeptą biskvitą ataušiname. 
Geriausia biskvitą kepti iš vakaro, kad jis visai atvėstų ir susigulėtų, tada gerai pjaustysis.

Pertepimas:

250 ml šaldytų vyšnių
4 kupini šaukštai uogienų cukraus

Šaldytas vyšnias atšildome, sumaišome su cukrumi ir užkaičiame. Paverdame maišant kelias minutes. Atvėsiname. 

Kremas:

700 ml riebios grietinėlės plakimui
250 g mascarpone sūrio
170 g cukraus
1 šaukštelis tirpios kavos išmaišytas su 1 šaukštu karšto vandens

Grietinėlę su cukrumi ir mascarpone sūriu išplakame iki standaus kremo. Įmaišome tirpią kavą.

Biskvitą perpjauname į tris dalis. Apatinę dalį palaistome šiek tiek vyšnių skysčio, dedame trečdalį kremo, paskirstome, dedame antrą biskvito dalį, sudedame vyšnias ir paliekame šiek tiek skysčio viršaus palaistymui. Sudedame antrą trečdalį kremo, paskirstome, dedame paskutinį biskvito gabalą, sulaistome likusiu vyšnių skysčiu. Viršų ir šonus aptepame kremu, puošiame.



9 komentarai:

  1. Na pagaliau...atrodo ypatingai skaniai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju, nors nuotraukos klaikokos. Buvo baisiai šalta ir pusės torto jau nebuvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai panašų ir aš kepu. Turbūt vienintelis tortas, kurį gaminau daugiau negu 2 kartus ir kurį vadinu "firminiu", nes šiaip tortų nekepu visai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh, dievinu tokius šokoladinius-maskaponinius- vyšninius tortus! Suvalgyčiau pati viena tokį :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus tortas. Kepiau savaitgali, tik porcijas dalinau per puse. Mums dviese uzteko sio skanumo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kadangi sūnaus gimtadienis ant nosies, o nusižiūrėjusi jokio torto neturiu, sakiau bandysiu šį :) Tik klausimas - kokio skersmens torto formą naudojai? Nes biskvito sluoksniai pakankamai ploni, kas man itin patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. 27 cm uždaromą per šoną :).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai žavingas!
    Man primena black forest gateau.

    AtsakytiPanaikinti