Tortas
Biskvitas:
6 kiaušiniai
3/4 stiklinės (stiklinė - 200 ml) cukraus
3/4 stiklinės miltų
3 šaukštai nesaldintos kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakam iki standžių putų, baigiant plakti po šaukštą sudedam trečdalį cukraus. Likusį cukrų suberiam į trynius ir išsukam iki baltos purios masės. Trynius sudedam į baltymus, suberiam miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir atsargiai išmaišom.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepam sviestu. Supilam paruoštą biskvito tešlą ir dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame 30-40 min. iki sauso pagaliuko.
Iškeptą biskvitą ataušiname.
Geriausia biskvitą kepti iš vakaro, kad jis visai atvėstų ir susigulėtų, tada gerai pjaustysis.
Pertepimas:
250 ml šaldytų vyšnių
4 kupini šaukštai uogienų cukraus
Šaldytas vyšnias atšildome, sumaišome su cukrumi ir užkaičiame. Paverdame maišant kelias minutes. Atvėsiname.
Kremas:
700 ml riebios grietinėlės plakimui
250 g mascarpone sūrio
170 g cukraus
1 šaukštelis tirpios kavos išmaišytas su 1 šaukštu karšto vandens
Grietinėlę su cukrumi ir mascarpone sūriu išplakame iki standaus kremo. Įmaišome tirpią kavą.
Biskvitą perpjauname į tris dalis. Apatinę dalį palaistome šiek tiek vyšnių skysčio, dedame trečdalį kremo, paskirstome, dedame antrą biskvito dalį, sudedame vyšnias ir paliekame šiek tiek skysčio viršaus palaistymui. Sudedame antrą trečdalį kremo, paskirstome, dedame paskutinį biskvito gabalą, sulaistome likusiu vyšnių skysčiu. Viršų ir šonus aptepame kremu, puošiame.
Na pagaliau...atrodo ypatingai skaniai.
AtsakytiPanaikintiDėkoju, nors nuotraukos klaikokos. Buvo baisiai šalta ir pusės torto jau nebuvo :)
AtsakytiPanaikintiLabai panašų ir aš kepu. Turbūt vienintelis tortas, kurį gaminau daugiau negu 2 kartus ir kurį vadinu "firminiu", nes šiaip tortų nekepu visai :)
AtsakytiPanaikintiOh, dievinu tokius šokoladinius-maskaponinius- vyšninius tortus! Suvalgyčiau pati viena tokį :D
AtsakytiPanaikintiPuikus tortas. Kepiau savaitgali, tik porcijas dalinau per puse. Mums dviese uzteko sio skanumo.
AtsakytiPanaikintiDėkoju :)
AtsakytiPanaikintiKadangi sūnaus gimtadienis ant nosies, o nusižiūrėjusi jokio torto neturiu, sakiau bandysiu šį :) Tik klausimas - kokio skersmens torto formą naudojai? Nes biskvito sluoksniai pakankamai ploni, kas man itin patiko :)
AtsakytiPanaikinti27 cm uždaromą per šoną :).
AtsakytiPanaikintiLabai žavingas!
AtsakytiPanaikintiMan primena black forest gateau.