Šio šeštadienio pietų meniu:
- Kiaulienos išpjova, marinuota su kava
- Apvirtos keptos bulvės su kmynais
- Morkų piure (arba muslinas)
Kiaulienos išpjova, marinuota su kava
(receptas iš žurnalo Debesys, žiema 2012)1 kiaulienos išpjova (600 g)
2 valg. šaukštai maltos kavos
1 arbatinis šaukštelis maltų kajeno pipirų
1 arbatinis šaukštelis Demerara cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
Iš vakaro marinuojame kiaulienos išpjovą, įtrindami visais nurodytais prieskoniais bei aliejumi.
Kepame orkaitėje ant grotelių grilio funkcija ant aukščiausios temperatūros (250) apie 30-40 minučių, kas 7-8 minutes vis apversdami.
Apvirtos keptos bulvės su kmynais
Bulves nuskutame ir supjaustome pailgais gabaliukais į 4 dalis. Sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame 10 min. Nusunkiame, pabarstome kmynais, aptepame aliejumi ir dedame ant grotelių šalia kiaulienos. Kepame kartu su mėsa.
Morkų piure ar muslinas
(pagal Ruslaną Bolgovą)
Morkas nuskutame, supjaustome smulkiai ir verdame piene ant nedidės ugnies. Kai morkos suminkštės ir bus visai išvirusios sutriname jas. Pagardiname sviestu, druska, pipirais.
Niam skaniai labai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiLabai grazus Jusu puslapis. Neseniai ji atradau netycia. Dvelkia elegancija, estetika, gaivumu ir profesionalumu. Kuo didziausios sekmes toliau.
AtsakytiPanaikinti