2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Slyvų uogienė su šokoladu

Šiandien nuostabiai lyja. Be proto stipriai, šiltai ir su dangų dalinančiais žaibais. Man patinka. Sušlapau nuo galvos iki kojų ir apsidžiaugiau: manyje dar yra šiek tiek vaikiškumo ir lengvabūdiškumo pasimėgauti lietumi, audra ir vėju. 


Slyvų uogienė su šokoladu
(Šaltinis: žurnalas "Virtuvė nuo... iki..." 2012 Nr. 8)

1 kg slyvų
400-500 g cukraus
100 g juodo šokolado


Slyvas nuplauname, išimame kauliukus ir sumalame (geriausia virtuviniu kombainu ar trintuve, kad ir odelės susitrintų). Supilame į storadugnį puodą ir verdame apie 1 val. ant labai mažos ugnies vis pamaišant. 

Suberiame cukrų, išmaišome ir verdame dar apie 30 min., kol uogienė sutirštės ir patamsės.
Sudedame susmulkintą šokoladą ir maišome, kol ištirps. 

Pilame uogienę į švarius ir dezinfekuotus stiklainius, sandariai užsukame. 

P.S. taip, akys jūsų neapgauna: uogienės spalva savotiška... Net nereikia sakyti, ką primena. Bet skonis viską pataiso :). 


3 komentarai:

  1. O man tai skaniai tavo uogienė atrodo:) Beveik užuodžiu šokolado kvapą per monitorių:))) Aš šiemet juoduosius serbentus su šokoladu viriau - irgi labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. cukraus truputi padauginau, nes viriau paprasta slyviene, tik nusprendziau su likuciu paeksperimentuoti. tia ka galiu pasakyti? keistas skonis, aisku, per saldu, bet man laaaaabai patiko, dekui =))

    AtsakytiPanaikinti