Truputį apleidau blogą, nieko pikto nenorėjau, tiesiog taip gavosi :). Ha ha, aplinka kalta, ne aš. Visų pirma, kaltas neateinantis pavasarais - nėr įkvėpimo, visų antra, darbų lavina, po kurių nebesinori rašyti. Gaminti tai man norisi visada, tik parašyti nesusikaupiu kartais. O jei koks receptas užsiguli, tai ir būna pamirštas vėliau. Atvirai pasakius, niekada neturiu plano ką gaminsiu ir po ko, dažniausiai tai būna ekspromtu. Būna, kad nusižiūriu receptą ir jau kad gaminsiu, kad gaminius... Ir šnipštas. Ar ko nors nenusiperku jam, ar šiaip ūpas praeina. Vat taip ir būna. Šiandien labai labai norėjau lęšių, bet žiauriai. Senokai juos bevalgiau, ir kol neatšilo, jie labai tinka! Todėl surezgiau troškinį, kuris yra suvisai mano stiliaus ir labai skanus.
Dviems alkaniems žmonėms:
1 stiklinė žalių lęšių - užpilti 5 stiklinėmis vandens ir virti 25 minutes.
1 svogūnas
1 paprika
100 g špinatų
50 ml grietinėlės
druska, pipirai, prieskoniai (čili pipirai, muškato riešutas, kuminas)
Kol lęšiai verda, susismulkinam svogūną, apkepinam su prieskoniais, tada sudedam kubeliais supjaustytą papriką ir toliau kepinam.Kai paprika šiek tiek suminkštės - aš mėgstu ją dar traškią - sudedam išplautus ir susmulkintus špinatus. Kai jie susitrauks (1-2 minutės), supilam grietinėlę, sudedam išvirusius ir nukoštus lęšius, išmaišom, minutėlę kitą kartu patroškinam. Beriam druskos, pipirų, ragaujam!
3 komentarai:
Man šią savaitę irgi kažko su žaliais lęšiais reikia :) reiks dar paieškot, na o tavo atrodo labai apetitiškai. Bet man su mėsa reikia ir be žolių, nes yra, kas jų nevalgo...
tai daryk su mėsa. tik svarbu lęšių nepervirt, kad į košę nesukristų. Aš kažkada seniai perviriau lęšius, tai po to daug metų nenorėjau nė bandyti juos virti. Bet šįkart gavosi pats tas
Nu puikiai! Mano vyrui irgi pritrūko mėsos, tai dešros įsipjaustė :D
Rašyti komentarą