2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis
Kakavos rudutis su riešutais
Viena geradėja dosniai mostelėjo man dovanų kakavos - porą kilogramų tai tikrai... Tad dabar vis atkreipiu dėmesį į receptus su kakava, bo gi ją reikia kuo greičiau naudoti. Evil chef mom neperseniausiai įdėjo receptą Cocoa Brownies with browned butter and walnuts, tai aš kažką panašaus ir sukurpiau. Lengvai padaroma, tik pjaustėsi man sunkiai. Gal reikėjo palaukt, kol visai atauš?
Reikės:
141 g margarino ar sviesto
1 ir 1/4 puodelio cukraus (manau, kad puodelis yra 240 ml)
3/4 puodelio nesaldintos kakavos
2 kiaušiniai
1/3 puodelio miltų
1 puodelis riešutų (naudojau graikiškus)
vanilės esencija
Sviestą ar margariną ištirpiname ir leidžiame užvirti. Sudedame į jį cukrų ir kakavą (jei tai sviestas, dar įberiame žiupsnelį druskos, jei margarinas - druskos nededame) bei leidžiame pavirti. Išjungiam ir paliekam 5 min. praaušti. Tada įmušam po vieną kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išplakame - plakiau šluotele. Po to suberiame miltus ir taip pat energingai išplakame. Finale vanilės esencija ir riešutai. Tešlą suberiame į sviestiniu popieriumi išklotą formą (22x22 cm) ir kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Iškepęs pyragas viduje vis tiek bus minkštas, drėgnas ir šiek tiek tąsus, bet labai skanu :)
Pranešimą parašė
bea
ties
16:20
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą