Receptas:
Tešla
2 stiklinės miltų
0,7 stiklinės cukraus
3 šaukštai nesaldintos kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
130 g sviesto ar margarino
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
Miltus sumaišom su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Į juos įtarkuojame šaltą kietą sviestą ar margariną ir trupiname tarp pirštų, kol vienodai pasiskirstys. Tada įmušam kiaušinius, sudedam grietinę ir greitai užminkome tešlą - perdaug minkyti jos nereik, kai tik ima jungtis, suformuojam rutulį ir dedam porai valandų į šaldytuvą. Jei tiek laiko neturit - kiškit į kamerą. Svarbu, kad ji sukietėtų ir galima būtų ją tarkuoti.
Įdaras
3 indeliai ricottos po 250 g (viso 750 g)
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai bulvių krakmolo
100 g išmirkytų razinų
1 citrinos žievelė ir pora šaukštų jos sulčių
1 šaukštas miltų razinoms apvolioti
šiek tiek vanilės esencijos
Trynius išsukam su cukrumi iki baltumo, baltymus išplakame. Į ricottą įmaišome trynius, krakmolą, razinas sumaišytas su miltais, vanilės esenciją, citrinos žievelę ir sultis. Viską kruopščiai išmaišom ir tada atsargiai įmaišome baltymus. Į kepimo formą įklojame popierių, ant jo burokine tarka užtarkuojame maždaug du trečdalius tešlos, ant tešlos sudedame įdarą, ant jo tarkuojame likusią tešlos dalį. Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Iškeptą pabarstome cukraus pudrą. Labai skanus pyragas!
Jei norite gaminti su paprasta lietuviška varške, siūlau į ją įsukti apie 100 g sviesto, tada ji bus riebesnė ir pyragas išeis labai panašus.
Šaltinis: w kuchennym oknie
6 komentarai:
O aš ir negavau ricottos :( norėjau cannelloni daryti su špinatais, bet neteks spėju...
O pyrago skonį atrodo jaučiu. Jau tos avietės... Patyliukais išrankiočiau razinas ir būtų tobula :)
aš tau duosiu "išrankiočiau razinas" - jos ten tobulai dera! Ir tokios išmirkusios, minkštutės.. Kai pjauni pyragą ir kuri nors išbyra iš pjūvio - tai toks kaifas suryti...
Na aš iš esmės razinų nemėgstu :) ten jos jei blogos, tai medukų gali rasti, kauliukų neišimtų. Ir man visad "pasiseka" rasti :)
aaa. o aš labai mėgstu :).
O kiek tas razinas mirkyti? Ir kame? Kad nebūtų nemalonių siurprizų, turbūt reikia dėti tas geltonas razinas (iš kurių spaudžiamas vynas ;))
aš paprasčiausiai užplikau verdančiu vandeniu ir palieku porai valandų. Galima iš vakaro užpilti.
Kitas variantas: užpilti juoda arbata.
O dėl to, kokias razinas naudoti, tai labiau skonio reikalas. Man patinka visokios, tad naudoju tokias, kokias tuo metu turiu namie :)
Rašyti komentarą