Pasibuvimas Kulinarijos studijoje ir stebuklingas žiurstas (prijuostė, aha, prijuostė, žinau), mane taip stipriai užturbino, kad grįžtu, rišuosi žiurstą ir neišlendu iš jo ir virtuvės... Šįvakar buvo Algės mamos morkų pyragas. Atspaudintą receptą nusigviešė arbatėlės užbėgusi draugė, tad man beliko dar kartelį atsidaryti Algės blogą ir nukopijuoti jį jums, nes pyragas to labai labai labai vertas. Drėgnas, kvepiantis ir tirpstantis burnoje!
1/2 kg smulkiai tarkuotų morkų
Tarkuoto muskato riešuto, trintų gvazdikėlių, tarkuotų apelsino žievelių, graikiškų riešutų, razinų, cinamono miltelių, migdolo kvapų - žodžiu, ką turite po ranka
1/2 kg smulkiai tarkuotų morkų
1/2 kg cukraus
250 g tirpinto margarino
4 kiaušiniai
1 stiklinė kefyro
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
4 stiklinės miltų (tešla turi gautis kaimiškos grietinės tirštumo).
Tarkuoto muskato riešuto, trintų gvazdikėlių, tarkuotų apelsino žievelių, graikiškų riešutų, razinų, cinamono miltelių, migdolo kvapų - žodžiu, ką turite po ranka
Viską gerai išplakti, supilti į riebalais išteptą skardą (arba išklotą popieriumi, kaip kam patogiau). Kepti apie 45 min.-1 val. 180-200 laipsnių orkaitėje.
5 komentarai:
Puikus reikalas gerai savaitgalio pradžiai! Manau, neužilgo į jį kibsiu :). (Receptą nusigviešusi draugė).
be galo malonu girdeti, kad skanu ir kitiems! :) man sitas pyragas - vaikyste kvepia :)
ach tas emocinis krūvis.. jis visada mus paveikia :). bet pyragas man žiauriai patiko!
Ar pyragą kepti su šlapiomis morkomis (tokiomis, kokios būna sutarkuotos), o gal reikia nuspausti morkų sultis?
Iš anksto dėkui už atsakymą
Sigita,
nieko nenuspaudžiu, kai sutarkuoju, viską ir sudedu tešlon. :)
Rašyti komentarą