2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Sezoniniai pyragėliai su kariu, moliūgu ir feta


Taigi, mokausi... Kol kas šiek tiek neramu, šiek tiek baisu, šiek tiek intensyvu. Visko po šiek tiek, bet tai argi pirmas kartas??? Išbrisiu, manau. Visi ten tokie pat kaip aš: dirbantys, užsiėmę, aktyvūs. Kol kas man įdomu, jei taip ir toliau, bus labai gerai. Nes jau buvau šiek tiek praradusi tą drive'ą, kuris mane stūmia priekin - todėl pakurstyti jį aš visai nieko prieš. Kartais kasdienybės nuotrupos mane vėl pastato ant žemės, bet turiu kuom pakilti. Žodžiu einu pakuotis į paskaitas.
Už tai keliu pyragėlio kąsnį!



Sezoniniai pyragėliai su kariu, moliūgu ir feta

~30 vnt.

Tešla:
200 g kvietinių miltų
100 g vandens
2 šaukštai lydyto sviesto
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas kario



Į miltus suberiame druską ir karį, išmaišome. Supilame sviestą ir vandenį, užminkome tešlą. Ją minkome bent 4-5 minutes, kol ji taps elastinga. Tada suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui.

Įdaras:
1 svogūnas
1 paprika
~300-400 g šviežio moliūgo
sauja petražolių
1 šaukštelis kario
1-2 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, žiupsnis kumino sėklų
Aliejus kepimui
50 g fetos sūrio



Svogūną smulkiai supjaustome, papriką supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame kumino sėklas, tada svogūną su papriką ir šiek tiek apkepiname. Tuo metu susipjaustome kubeliais moliūgą, suberiame į keptuvę, dedami visus likusius ingredientus, išskyrus fetą, ir troškiname, kol daržovės suminkštės. Paliekame atvėsti, tada įmaišome sutrupintą fetą.
Tešlą iškočiojame plonai, išpjauname skrituliukus. Į jų vidurį dedame arbatinį šaukštelį įdaro, perlenkiame, kraštus užspaudžiame ir gražiai užlankstome. Taip sunaudojame visą tešlą ir įdarą.

Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame pyragėlius. Apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus ir tešla bus iškepusi. Valgome šiltus ar atvėsusius.


9 komentarai:

  1. šituos tikrai darysiu. dievinu karį

    AtsakytiPanaikinti
  2. O nuo ko jie pažaliavo?:) Nerealūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Suoratau...deltonikė:)))))) Labai super atrodo, bijau šeimai rodyti, kad neužsimanytų....

    AtsakytiPanaikinti
  4. O galima butu siuos pyragelius virti? Kadangi tesloje sviestas, tai bijau, kad nepairtu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip manote, ar ruošiant tešlą galima būtų tirpintą sviestą pakeisti aliejumi? Iš anksto ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Manau, kad galima pamėginti :)

    AtsakytiPanaikinti