Šiandien su grupele fellow-bloggers buvom pamokoje Japoniško maisto studijoje. Gaminome tai, kas vadinama Šiabu-šiabu, t.y. japoniškas fondiu, kurį gaminant girdėti garsas, panašus į šiabu-šiabu, todėl jis taip ir vadinamas, sakė p. Alina, studijos įkūrėja ir siela.
Turbūt svarbiausia Šiabu-šiabu dalis - tai bendravimas, nes jo gaminimas ir valgymas yra procesas, kuriame dalyvauja visi sėdintys už stalo. Ant stalo stovi specialus kaitinamas puodas, kuriame verda vanduo su sojos padažu, pagaliukais imame permatomą jautienos gabalėlį, merkiame į puodą, pateliuskuojame juo, sušnibždame šiabu-šiabu, išimame ir merkiame į padažą (daržovės, žolelės, sojos padažas, ryžių actas, cukraus sirupas). Mmmmm... Valgai ir negali sustot. Vegetarams galima vietoj jautienos merkti krevetes, bet man nepalyginamai skaniau buvo jautiena. :)
Žiūrėkite šiabu-šiabu fotosesiją žemiau! Ir skubėkite užsisakyti šiabu-šiabu pamoką - tai žiemos patiekalas, o žiema jau greit baigsis. :) Tikrai žiauriai verta.
geros foto, Beata
AtsakytiPanaikinti