Avinžirniai
(pagal Yotam Ottolenghi ir Sami Tamimi "Jerusalem")100 g sausų avinžirnių
1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
1 šaukštelis malto kardamono
1 šaukštelis malto kumino
druska
Aliejus kepimui
Avinžirnius iš vakaro užpilam šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Ryte užkaičiame ir verdame, kol taps minkšti, bet nesukritę (apie valandą). Nukošiame ir sumaišome su prieskoniais.
Įkaitiname keptuvę ir suberiame avinžirnius. Kepame kelias minutes pakratydami keptuvę, kad jie tolygiai apkeptų. Serviruojame karštus.
Pagal receptą jie turėtų būti serviruojami su šviežių daržovių salotomis (pomidorai, ridikėliai, agurkai, paprika, raudonasis svogūnas, kalendra, petražolės, alyvuogių aliejus, citrinos žievelė ir sultys, graikiškas jogurtas).
Tu labai valentino dienai tinkantį receptą įkėlei :) Romėnai avižirnius afrodiziakais laikė :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo paprasta ir skanu, reikes pabandyti. O avinzirnius virti su druska, ar veliau ja berti maisant su prieskoniais?
AtsakytiPanaikintiBeje, apie knygą.. kažką praleidau, kuo ji taip patraukė tinklarastininkus?
Aš gėriau vėliau su prieskoniais.
AtsakytiPanaikintiKnyga labai faina: mačiau savaitgalio-rendezvous, vaikai ir vanilė jau kaifuoja nuo tos knygos :).