2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Tailandietiška vakarienė



Santa Maria dosniai apdovanojo mane Tailando serijos produktais. Ir pačiu laiku - po švenčių. Man patinka, kai dovanos ateina kai jų net nelauki, kai jos nepaskęsta tarp kitų dovanų šventiniame šurmulyje. Tada jas tiesiog geriau įvertini. Šiandien išbandžiau 4 produktus iš Tailando serijos ir neturiu jiems priekaištų. Gaminau du patiekalus ir abu jums pristatysiu. Receptai įkvėpti ir adaptuoti knygos The Essential Asian Cookbook.





Vištienos troškinys

(2-3 porcijos)

300 g vištienos file
2 šaukštai Santa Maria žaliosios kario pastos
1 svogūnas
200 g šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
100-150 ml Santa Maria kokosų pieno
100 ml vandens
druska, pipirai
švieži kalendros lapeliai
keli šaukštai aliejaus kepimui

Vištienos file supjaustome kubeliais. Svogūną smulkiai sukapojame. Pupeles supjaustome į 3-4 dalis. 
Wok keptuvėje (arba paprastoje, nes Wok keptuvės aš neturiu) įkaitiname aliejų, beriame svogūną ir pupeles, kelias minutes apkepame, sudedame vištieną ir dar kelias minutes apkepame. Sumažiname ugnį, dedame žaliąją kario pastą, pilame kokosų pieną ir vandenį, beriame druską ir pipirus. Išmaišome ir troškiname ~10 min., kol vištiena suminkštės. 
Barstome sukapotais kalendros lapeliais ir patiekiame su ryžiais.







Vištienos blyneliai

(10-12 vnt.)

300 g vištienos
1 svogūnas
kelios saujos špinatų lapų
kelios šakelės šviežios kalendros lapelių
2 šaukštai bulvių krakmolo
1 kiaušinis
0,5-1 šaukštelis Santa Maria prieskonių mišinio vištienos patiekalams Thai Wok
Druska, pipirai
Aliejus kepimui

Patiekimui: Santa Maria saldus aitriųjų paprikų padažas 

Vištieną sumalame su svogūnu iki faršo. Suberiame stambiai supjaustytus špinatų lapus, smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, tada suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius. Išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje norimo dydžio blynelius iš abiejų pusių. Patiekiame su saldžiu aitriųjų paprikų padažu. 




Ypač sėkmingi buvo blyneliai. :) 

5 komentarai:

  1. Man labai trūksta tavo dažnesnių receptų, rankdarbių ir šiaip pamąstymų :)Intensyviai seku ir daug ką išbandau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pabaksnojimą :) Kartais jo taip reikia :). Galva mano net verda nuo minčių, jos net užmigti neduoda, bet kartais pagalvoju, kad gal perdaug atsiskleidžiu? Nors ir norisi :).
    Bus tų receptų, bus tų pamąstysiu, kad tik greičiau ilgesnės dienos būtų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. ah, tos dvejonės tarp tarp tykaus tūnojimo ir per didelio atvirumo... ah, kaip jos pažįstamos...
    Mes, skaitytojai, tai žinoma, balsuojam už atvirumą. Mainais pažadame greičiau pailginti dienas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Dalyt :)
    Būk gera, pailgink kuo greičiau, nebegaliu pakęsti tos tamsos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ilgi ziemos vakarai labai tinkami pyragu puosybos trafaretams paruosti :-)

    AtsakytiPanaikinti