2009 m. lapkričio 21 d., šeštadienis
Triufeliai
Blogindama, t.y., lėkdama per blogus dideliu greičiu (dėl laiko stokos), užmačiau paprastučius triufeliukus, kurie šiandien šeimos ir draugų buvo įvertinti vien teigiamas balais. Pristatau ir jums: MANO RANKŲ DARBO TRIUFELIAI!
240 g šokolado, aš naudojau 140 g pieniško ir 100 g juodo
100 g riebios grietinėlės (manau, kad jei būčiau įpilus ciut daugiau, būtų dargeriau).
Šokoladą sulaužiau, sumečiau į grietinėlę ir viską pakaitinau storasieniame puode. Kai šokoladas ištirpo, viską labai gražiai išmaišiau ir palikau ataušti. Ataušus dėjau į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to ėmiau šaukšteliu ir formavau drėgnomis rankomis į rutuliukus, kuriuos pavoliojau kakavos milteliuose arba cukraus pudros+trintų migdolų mišinyje.
o kur uzmatei siuos puikius triufeliukus?!
AtsakytiPanaikintiatrodo tikrai puikiai, pas mane sokoladiniai triubeliai irgi artimiausiam sarase ;)
Ha. Nepamenu :).Būčiau įdėjusi nuorodą, jei žinočiau. Bet lietuviškame bloge :)
AtsakytiPanaikintiVisų jų receptai panašūs - aš panašiai darau, tik su abrikosų įdaru :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo gurmaniškai ir rafinuotai. O galima naudoti 70 proc. kakavos šokoladą?
AtsakytiPanaikintiaišku, kad galima. Tik tokiu atveju, tikrai daugiau grietinėlės pilčiau.
AtsakytiPanaikintiVaišinomės.. Buvo laaaaaabai skanu!
AtsakytiPanaikintioi... buvau tokius pamiršusi. Bea, žinok jie stebuklingi - kažkada seniai seniai jie man išbūrė naują darbą: vaišinau tokiais triufeliais kolegas (tiesa, maniškiai buvo degtine su cinamonu "patobulinti") ir po šiek tiek laiko jau dirbau... šokolado manufaktūroj ;)
AtsakytiPanaikintio dievuliau kaip faina.. as norėčiau irgi dirbti su maistu :)
AtsakytiPanaikinti:) mmmm... mano darbas ne su maistu - šalia maisto ;), bet faina. juo labiau, kad tas maistas ne... žalia mėsa :)))
AtsakytiPanaikinti