Juk moliūgų sezonas, ar ne? Nuostabus dalykas tas moliūgas, anksčiau jo nevertinau, o dabar dievinu. Ir gavosi iš draugės puikią veislę įvaldyt, tą tikrąjį riešutinį moliūgą, kurio vidus ryškiai oranžinis ir kvepia riešutais. Šįkart aš iš jo kepiau pyragą. Receptą radau supermamoje, kas autorius, nepamenu. Geras pyragas tiems, kas su manim,t.y. su moliūgu!
400 g smulkiai tarkuoto moliūgo
Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su puse kiekio cukraus, kurį dedame palaipsniui visą laiką plakant. Sviestą išsukame su likusiu cukrumi, įmaišome trynius, tada miltus su kepimo milteliais ir galiausiai standžiai išplaktus baltymus. Sudedame moliūgą ir riešutus bei prieskonius, kepame kekso formoje 180 laipsnių apie valandą. Pagaliuku tikriname ar pyragas iškepęs.
man rodos as idejau si recepta i supermamas ...man jis laaabai patiko, tikiuos ir tave suzavejo :)
AtsakytiPanaikintiMAn sis receptas taip pat patinka. Kiek ieskojau,tai sitame recepte maziausiai vargo prie moliugo. Aciu Bea,kad priminei ;)
AtsakytiPanaikintiIsmeginom nerealuji varskes. Dabar atejo eiles moliugu pyragui :)
AtsakytiPanaikinti