2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Čeburėkai indiškai

Šįkart pristatau jums čeburėkus indiškai :). Taip juos pavadinau, nes įdaras vegetariškas bei dėjau indiškus prieskonius. Tačiau improvizacijos čia net tik pageidautinos, jos tiesiog būtinos.
Tešla:
2,5 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
Miltus užplikome ir užmaišome tešlą. Paminkome ją šiek tiek. Kočiojame bei išpjaustome skritulius. Iš tokio kiekio tešlos išeitų maždaug 11 vnt. standartinio dydžio čeburėkų.
Kočiojame štai šitaip:
Mano įdaras:
1 raudonas saldus pipiras
1 morka
1 pomidoras
1 svogūnas
šiek tiek kopūsto
Visas daržoves apkepinau, dėjau indiškos Pav Bhaji masalos, tačiau puikiai tiktų ir karis. Žinoma, druska ir pipirai. Dariau aštrokas šikart, todėl dėjau ir čili ir kajano pipirų. Į skritulio vidurį dėjau įdarą, kraštus apspaudžiau.
Kadangi vaikai norėjo saldžiai, tai padariau ir saldų įdarą:
Tarkuotas baltas sūris
cukrus
razinos
vanilės esencija
Kepiau keptuvėje įkaitintame aliejuje. Buvo labai skanu.
Štai saldieji:
O šie su daržovėmis.

2 komentarai:

  1. Labai paprasta pasidaryti. Na, laiko žinoma visas kočiojimas šiek tiek užima, bet tikrai nelabai daug. Žinoma, kai turi tokių pagalbininkų kaip aš, tai dar labiau užtrunka :D, bet verta pavargt ;)

    AtsakytiPanaikinti