2012 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Rabarbarų pyragas su traškiu migdoliniu viršumi

Nebuvo škvalo, kurio taip laukiau. Dievinu žaibą su griaustiniu, dievinu šiltą pavasario/vasaros lietų ir vėją, bėgti su basutėmis rankose pėdomis per asfaltą, lietaus upeliams per kojas teškant. Permirkti iki pat kelnaičių ir tada stovėti karštam duše su visais rūbais. Bet.. nebuvo. Dar bus, labai tuo tikiu.









Rabarbarų pyragas su traškiu midgoliniu viršumi
(šaltinis: Moteris)




Pagrindas:
200 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
3 stiklinės miltų (stiklinė - 200 ml)
1 a. šaukštelis kepimo miltelių
1/4 stiklinės auksinio sirupo (Dansukker)
200 ml pieno


Išsukame sviestą su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome. Tada sudedame likusius produktus ir sukrečiame tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Manoji forma 27 cm skersmens.


Įdaras:
Rabarbarai
1 a. šaukštelis cinamono


Nusilupame ir susipjaustome 2-3 stiklines rabarbarų, juos sudedame ant tešlos.


Tešlą su rabarbarais kišame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių celsijaus bei kepame 20 min.


Kol pyragas kepa, pasiruošiame traškų viršų.


Traškus migdolinis viršus:
50 g sviesto
5 šaukštai rudo cukraus
3 šaukštai pieno
2 šaukštai miltų
50 g migdolų plokštelių


Sviestą ištirpiname, sudedame visus kitus produktus ir išmaišome. Užtepame ant pyrago viršaus ir kepame dar 15-20 min.










1 komentaras:

  1. Pyragas nuostabiai atrodo, reiks isbandyt. O nuotraukos nepakartojamos, tokia malonia gaiva padvelke...

    AtsakytiPanaikinti