Rabarbarų-braškių pyragas
(adaptuota pagal Moje Wypieki)
P.S. matuojama amerikietiškais puodeliais. Nekenčiu kai taip yra, bet ką darysi. Myliu aiškius dydžius gramais, mililitrais ir pan. Googlis sako, kad amerikietiškas puodelis normaliai suvokiamas 250 ml.
Traškus viršus
115 g sviesto
3/4 stiklinės rudo cukraus
1 ir 1/4 puodelio miltų
žiupsnis druskos
1/2 šaukštelio malto imbiero
Ištirpiname sviestą, suberiame miltus, cukrų, imbierą ir druską, šakute išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime kitas dalis.
Įdaras
250 g rabarbarų
250 g braškių
3 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai krakmolo
1/2 šaukštelio malto imbiero
1/3 šaukštelio cinamono
Rabarbarus nusilupame ir supjaustome kubeliais, braškes padaliname į kelias dalis (priklausomai nuo dydžio, jei didelės, tai galima ir į 8 dalis). Viską sumaišome su krakmolu, cukrumi ir prieskoniais.
Apatinė dalis
170 g sviesto
1 puodelis cukraus
3 kiaušiniai
keli lašeliai vanilės esencijos
žiupsnis druskos
1 ir 1/4 puodelio miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išplakame. Po to sudedame miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilės esenciją bei išsukame.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudedame paruoštą tešlą. Išlyginame paviršių ir ant jo sudedame braškes su rabarbarais. Ant jų užbarstome paruoštus traškaus viršaus trupinius. Kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45-55 min.
O tada, kad pyragas nebaisiai eitų į kūną ir deformuotų puoselėjamą taliją, reikia eiti pasivaikščioti :)
pasiilgau Kauno....:)
AtsakytiPanaikinti