2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Labai cinamoniškas rabarbarų pyragas

Kietos medinės lentos remiasi į nugarą. Ji ištiesta, mentimis bandanti išgaubti lentas, išpatoginti jas, susilieti. Į beveik užmerktas akis sminga aštrūs saulės iešmai, pro blakstienų strypelius iki beprotiškumo mėlynas veržiasi dangus. Atrodo siela palieka kūną ir išplasnoja kažkur palei beržų viršūnėles. Šalia aušta kavos puodelis, jo kvapas neleidžia užsnūsti. Gera gulėti ant liepto šiūrenant pernykščiams meldams, kurie jau greit ataugs.


Tai buvo vakar, o šiandien - nuostabus, nuodėmingas rabarbarų pyragas. O man dzin - net neketinu gasdinti svarstyklių, teeinie jos!.. 







Rabarbarų pyragas
(pagal Kwestia smaku)


Tešla:
180 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
200 g sviesto
160 g cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnis druskos
1/2 šaukštelio cinamono
400 g rabarbarų (supjaustytų kubeliais)


Viršus:
50 g sviesto
50 g rudo cukraus
100 g miltų
1/4 šaukštelio cinamono




Tešlai skirtus produktus (išskyrus rabarbarus) sudedam į virtuvinį kombainą (žinoma galima mikseriu su peiliu) ir išsukam iki vientisos tešlos. Sudedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos barstome rabarbarus. 
Viršui skirtus produktus irgi išsukame kombaine iki trupinių, kuriuos užbarstome ant rabarbarų.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Vaniliniai ledai ar plakta grietinėlė čia tikrai nepamaišytų.





3 komentarai:

  1. Nuostabu! Dėkui už receptą ir įrašą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nerealiai atrodo! Gaila dar pas mane rabarbarai neuzaugo, iskepciau mamai sekmadieni

    AtsakytiPanaikinti
  3. pyragas kaip pyragas, kur tas nerealumas?gal ir skanu, bet nuotraukose niekuo neissiskiriantis pyragas

    AtsakytiPanaikinti