2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Japoniško maisto studija

Šeštadienį keletas maisto tinklaraštininkų apsilankė Japoniško maisto studijoje Vilniuje. Šeimininkė ponia Alina labai svetingai mus priėmė savo studijoje - erdviame šviesiame lofte su ilgu stalu, prie kurio visi kartu darbavomės, gamindami gardžius japoniškus patiekalus. Meniu buvome aptarę iš anksto, tad atėjome nusiteikę skaniai praleisti laiką geroje kompanijoje.


Gaminome tris japoniškos virtuvės patiekalus:
1. Namasu - plonai supjaustytos marinuotos daržovės: baltieji ridikai ir morkos
2. Zaru soba su sultiniu Nr. 1 (Iči ban daši) - grikių makaronai.
3. Vištienos ir menkės teriyaki.


Man didžiausią įspūdį paliko daržovės ir vištienos teriyaki. Kadangi receptus parsinešėme, būtinai ateityje pasidarysiu ir juos įdėsiu čia, į savo tinklaraštį. Iš tiesų, laiką praleidau nuostabiai, sužinojau daug visokių dalykų apie japonų virtuvę, kurių nežinojau. Gal ir nelabai domėjausi, nes mano skoniui visada atrodė artimesnė Viduržemio jūros regiono virtuvė. O bet tačiau likau sužavėta ir sudominta - tikrai jos neaplenksiu ateityje. Labai rekomenduoju apsilankyti studijoje - ponia Alina dalinasi viskuo ką žino labai šiltai ir jaukiai - o žino ji labai daug, kadangi Japonijoje gyveno daugelį metų. 


O čia nedidelis fotoreportažas apie praleistą laiką.


 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą