O tada išsikepti kvapnių riestainių ir sudaiginti geras mintis - cinamonines, purias ir gardžias.
Mieliniai riestainiai
Tešla:
100 g margarino ar sviesto
250 ml pieno
25 g šviežių mielių
7 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
pusė šaukštelio druskos
400-450 g miltų
Įdaras:
3-4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
50 g sviesto (tirpinti)
Aptepimui:
1 kiaušinis
3 šaukštai perlinio cukraus
Gaminimas:
Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir paliekame trumpam. Margariną ištirpiname, nukeliame nuo ugnies, supilame pieną. Sudedame miltus, cukrų, druską ir kiaušinį, galiausiai supilame mieles ir užminkome tešlą. Ją paliekame šiltai pakilti.
Kai tešla pakils, ją iškočiojame į stačiakampį 30x60 cm. Jį patepame ištirpintu sviestu, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Vizualiai pasidaliname stačiakampį išilgai į tris dalis ir iš vienos pusės užlenkiame link vidurio vieną kraštą, ant jo užlenkiame kitą kraštą. Gauname 20x30 stačiakampį.
Stačiakampį supjaustome į 15-18 juostelių, kurių plotis apie 2 cm, o ilgis 20 cm. Tada jas gražiai susukame, galus sulipiname ir dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Paliekame pakilti bent 15-20 min.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Riestainius aptepame kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi. Kepame 12-15 min.
Žiauriai skanūs riestainiai! Bijau, kad ryto gali nesulaukti, todėl foto - naktinės.
o žadėjau - jokių bandelių:)Bet tokias reikia išbandyti
AtsakytiPanaikintiSvarbiausia nekepti vėlai vakare, nes tada atsilaikyti labai sunku :). Geriausia vakare viską pasidaryti, pernakt laikyti šaltai, o ryte iškepti :) Tada būtų tobula!
AtsakytiPanaikintiWow, this all looks divine.You are amazing!
AtsakytiPanaikintiSuperiniai riestainiai. Ir pasirodo, daug paprasčiau, negu atrodo.
AtsakytiPanaikintiAčiū