2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Jorkšyro pudingas

Aš nenoriu žiemos ir visai nenoriu sniego. Jis paslėpė visus kalėdinių kvapų trupinius, kurie dar išsibarstę tūnojo kampuose, visus kalėdų stebuklo likučius. Ištirpdykite, prašau, tą sniegą...


Jorkšyro pudingas iš knygos "Jamie Oliverio ministerija"

12 vnt.

3 kiaušiniai
120 g miltų
285 ml pieno
žiupsnelis druskos
12 šaukštų aliejaus
Mano papildymas: 12 gabalėlių kumpio



Kiaušinius su miltais, pienu ir druska gerai išplakame. Tešlą paliekame pailsėti ir išbrinkti pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitiname iki maksimumo (250 laipsnių) kartu su kepimo forma. Kepimo forma turi būti su 12 duobučių pyragiukams. Kai orkaitė bus įkaitusi, ištraukiame kepimo formą ir į kiekvieną duobutę įpilame po 1 šaukštą aliejaus. Įkišame kepimo formą dar 5 minutėms, kad aliejus gerai įkaistų.
Tada į kiekvieną duobutę pilame tešlos ir įdedame gabalėlį kumpio. Greitutėliai kišame orkaitėn ir kepame 15 min. Per tą laiką negalima atidarinėti orkaitės, kad pudingai nesukristų. Skanumėlis!
P.S. Jei nebūtų to kumpio gabalėlio, turbūt jie taip nesišypsotų...



Mano spektaklis: "Atėjau, pamačiau, negalėjau - arba Visiškas Rudnosiukas" - fantastiškas spektaklis. Atseit iš kategorijos absurdo komedija, bet man tokia etiketė nepatinka. Spektaklis, kur kiekvienas žodis visiška tiesa: išmintyta, apgalvota ir užgriebianti. Kaip visada Vytauto V. Landsbergio kūriniuose. Puikus aktorius Ainis Storpirštis. Buvo juokinga, buvo ir graudu, bet pėdsaką tikrai paliko. Rekomenduoju.
Mano knyga: Pablo Tusset "Kruasano kelionė". Susiskaitė labai smagiai. Šiuolaikiška, geru įtraukiančiu siužetu. Mano mamai nesiskaitė, o man - puikiai!
Mano gėrimas: XuXu. 66 proc. braškių+degtinė. Gerai atšaldytas - nerealus.
Mano vyninė: Taškas A. Arti namų, geras vynas, geras aptarnavimas. Maistą išbandysiu ateityje.
Mano fotografas: Rimantas Žiemys.

12 komentarų:

  1. Bea, atrodai tobulai (linkėjimai nuo hobo).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu pirma karta gyvenime sutikti tokia pacia, nemegstancia ziemos, sniego ir salcio. As pati jausiuosi gimusi visai netoje klimato juostoje...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taigi... aš turėjau gimti pietinėje viduržemio jūros dalyje...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sauniai atrodote. Is pradziu pamaniau, kad cia kazkuri celebrity, bet kodel as neatpazistu. Ir tik paskui "dastuksejo", kad cia blogo gaspadine.

    AtsakytiPanaikinti
  5. O geeeras, apie XuXu bendradarbė pasakojo milžiniškas istorijas - na, kaip skanuuuuuu ir geraiiii ir būtina iš kokio duty free parsivežt :) Bet aš dar neprisiruošiau. Na, dar viena puiki rekomendacija - gal pagaliau išmėginsiu.
    O jo "imituoti" su cukrumi trintomis braškėmis plius degtine ar nepavyktų :)?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jule, a biesas žino... Turbūt galima, bet aš pirkau butelaitį ir smaginuosi taip. Labai keista jo spalva, xixixii...

    AtsakytiPanaikinti
  7. atrodai puikiai. knyga išties gera. gėrimo noriu paragauti. PASIILGAU.*

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vyno ir konjako parduotuvėje: http://www.vynaskonjakas.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tešlą reikia palikti 12 val. šaldytuve. Tada tie pudingai gaunais TAISYKLINGI ir gražūs..

    AtsakytiPanaikinti