Creme brulee (šaltinis: Mary Berry's Complete Cookbook)
skirta 6 formelėms, bet aš išdalinau į 9
4 tryniai
30 g vanilinio cukraus
600 ml riebios grietinėlės (35 proc. minimum)
60 g demerara cukraus
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
Formeles ištepame sviestu. Trynius išsukame su vaniliniu cukrumi iki baltumo ir purumo.
Grietinėlę kaitiname, kol beveik užvirs. Tada ją iš lėto pilame į trynius ir plakame juos šluotele visąlaik.
Taip paruoštą kremą supilstome į formeles, kurias statome ant skardos. Į skardą pilame karšto vandens, kuris turi siekti pusę formelių aukščio. Statome į orkaitę ir kepame 25 min. Paliekame atvėsti.
Kremo paviršių pabarstome demerara cukrumi ir su degikliu skrudiname, kol cukrus išsilydys. Šaldome dar keletą valandų šaldytuve.
Deserto paviršiuje turi būti kieta plutelė, kurią po to labai smagu sudaužyti šaukštu, o apačioje - minkštas saldus kremas.
ooo, mano paskutinio meto topas :). man pasisekė nusipirkti visą komplektuką - keturis indelius ir specialų degiklį Varšuvoje, už juokingus pinigus. Bet įdomiausia, kad receptas ant dėžutės - šešioms porcijoms, tai teko suktis iš padėties ir ieškot, kur supilt likusią masę.. ir receptas paprastesnis ir ne toks riebus, grietinėlė perpus su pienu.
AtsakytiPanaikintiO aš vis delsiu šį gėrį gaminti, nes neturiu degiklio... Bet tikiu, kad greitu metu jį kur nors aptiksiu nusipirkti ir creme brulee stovės ir ant mano stalo. :)
AtsakytiPanaikintiDegiklių yra pirkti Sangaidoje. Jei Kaune, tai prie pat Akropolio. Vilniuje - Naugarduko g. http://www.sangaida.lt/
AtsakytiPanaikinti