Šis patiekalas tinka bet kokiam pasisėdėjimui - per pastaruosius 10 metų darytas mūsų namuose nesuskaičiuojamą kiekį kartų: su kumpiu, su sūriais, su daržovėm ir dar biesas žino kuo. Šiandien - su špinatais. Mat parsivežiau jų iš sodo visą glėbelį.
Mums reikės:
3 gabalėlių šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g grietinės
3 kiaušinių
150 g fermentinio sūrio
100 g fetos ar panašaus sūrio
1 svogūno
glėbio špinatų (manau, ten buvo maždaug 250 g)
Pundelio žolių: krapų, petražolių, gelsvės
Muškato riešuto
Indiškų prieskonių (jei turite... aš bėriau pusę šaukštelio Sabji masalos)
Druskos, pipirų
Tešlą atšildome. Per tą laiką pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, o kai jis suminkštėja, į keptuvę beriame nuplautus ir supjaustytus špinatus. Inde sumaišome grietinę, kiaušinius, tarkuotą fermentinį sūrį, susmulkintą fetą, sukapotas žoleles, prieskonius. Į kepimo formą, išklota tešla (aš ją truputį pakočioju), supilame įdarą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min. (kol gražiai apskrus viršus). Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.
3 komentarai:
Aš ŽINAU, kaip čia skanu, skanu ;)
ziauriai noreciau paragauti...
Aš į tokį pyragą dar dedu cesnako, pasaka...
Rašyti komentarą