2011 m. sausio 3 d., pirmadienis
Mano naujasis sūrio pyragas (čyzkeikas)
Kepiau naują sūrio pyragą - iškart turiu pasakyti, kad jį reikia daryti gan aukštą, žemas jis nebus skanus, nes išsausės. Ir šiaip, jei tingisi daug terliotis, tai šis pyragas ne jums. Nes čia reikia net min. 5 skirtingus dalykus padaryti atskirai: atskirai išsukti trynius su cukrum, atkirai išplakti baltymus, atskirai išplakti grietinėlę, atskirai pertrinti varškę, atskirai išsukti sviestą! Aišku labai norint galima prisigalvoti ir dar tokių darbų, kad atskirai išsijoti miltus, bet gal tiek to... Ir taip terlionės daug. Bet man jis išties patiko :). Todėl ir rašau. Jei mėgstate terliotis - sveiki atvykę į gerą pasiterlinimą :)
Receptas:
1 kg varškės (riebios, naudojau dvaro)
380 g cukraus
7 kiaušiniai
180 g sviesto
4 kupini šaukštai miltų
1 pakuotė pudingo miltelių (naudojau vanilinė, dr. Oetker, 40 g pokelis)
1 stiklinė plakamos grietinėlės (35-36 % riebumo)
pusė stiklinės razinų
Iš tokio kiekio gausis tikrai didelis pyragas (maždaug 25x35 cm stačiakampė skarda) arba kepkite dviejose nedidelėse. Aš dariau pailgose stačiakampėse popierinėse formose, kurias pirkau parduotuvėje "Kepėjas", ir tai naudojau dvi didesnes ir dvi mažutes.
Taigi, gaminam:
1. Išsukam sviestą iki purumo.
2. Permalam, pertrinam ar kitaip sudorojam varškę, kad neliktų gumulėlių.
3. Išsukam trynius su cukrumi iki baltumo.
4. Išplakam baltymus iki standžių putų.
5. Išplakam grietinėlę.
6. Varškę dedam į sviestą ir greitai išmaišom (neilgai), tada sudedam trynius, išmaišom, po to miltus ir pudingo miltelius. Pabaigoje atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę ir baltymus. Sudedam razinas.
7. Kepam 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.
8. Atvėsinam, kišam į šaldytuvą ir valgom kitą dieną atvėsintą.
SKANAUS!
P.S. nepamenu iš kur receptas, ten originaliai buvo ne miltai, o manų kruopos, bet aš jų nemėgstu naudoti.
Teko paragauti :). Labai lengvas, stačiai burnoj tirpstantis.
AtsakytiPanaikinti