2011 m. sausio 11 d., antradienis

Makaronų lizdeliai

Jau nebepamenu, kada mano vaikai sirgo, tai matyt nelabai pamenu ir kaip juos slaugyt. Gerai, kad ne abu serga, tik vienas. Bet vis tiek, naktim jau nebelabai reaguoju į tai, ar šaukia mane kas, ar ne. Dieną nuvargusiu, sunkiai susikaupiančiu snukučiu kapstausi po darbus, oj reikia pamiegoti, labai labai reikia. Valgyti irgi reikia. Todėl sūnaus pageidavimų šįvakar buvo makaronų lizdeliai. Labai nesudėtinga, labai skanu ir gražu. 250 g lizdelių (smulkūs susukti į lizdus makaronai) pakuotė Svogūnas Kumpis Grietinėlė Sūris šaukštas miltų gabalėlis sviesto Makaronų lizdelius sudedam į kepimo indą. Nevirtus, sausus, išdėliojam vieną šalia kito. Man į kvadratinę formą tilpo 9 lizdeliai. Pakuotėje jie buvo didesni, tai aš juos tiesiog perlaužiau perpus. Tada pakepinau 1 svogūną ir šmotelį kumpio, supjaustyto kubeliais. Sudėjau su šaukštu ant kiekvieno lizdelio viršaus. Gabalėlį sviesto (kokius 25 gramus) pakaitinau ant keptuvės, subėriau miltus, išmaišiau ir supyliau stiklinę grietinėlės. Viską užkaitinam, kad sutirštėtų, beriam druskos, pipirų, mėgstamų žolelių (aš bėriau raudonėlio), galima ir muškato riešuto įtarkuoti. Padažą su šaukštu supilam ant kiekvieno lizdelio. Tada užtarkuojam fermentinio sūrio ar mocarelos. Galų gale pilam verdančio vandens (ne ant viršaus, kad nesubyrėtų mūsų lizdelių grožis, o iš šono) tiek, kad makaronai būtų vandenyje. Tas vanduo tikrai susigers, o likutis išgaruos. Kišam į orkaitę ir paliekam kokioms 25-30 min 180-200 laipsnių temperatūroje. Aš prieš kepant dar užmečiau ant kiekvieno lizdelio po puselę mažučio pomidorėlio - man tiko, vaikams kažkaip nelabai...
Posted by Picasa

9 komentarai:

  1. Pirma linkiu pasveikt Juliui, linkiu nesusirgt Elzei ir pačiai.. Aukščiau nosytes!
    Dažnai gaminu panašius "lizdelius", tik su faršu.. Bet tavo pasiūlytas variantas sudomino.. Būtinai pabandysim. :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. tai kad ne Julius serga, o Elzė. Ji išvis nelabai ir turi pageidavimų maistui - mat kai serga, valgyt nenori :).

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kumpis - ekologiskas? :) Ar bele koks, koks buvo po ranka?

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai norėčiau, kad būtų buvęs ekologiškas, bet ne. Tačiau jis tikrai buvo rūkytas, o ne mirkytas...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O man kažko trūko... Net nežinau ko :) Kažkaip stipresnio skonio norisi.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš pati irgi mėgstu aštriau ir stipriau, bet deja vaikai ne. Todėl variantas švelnus :) Manau galima pagal save jį pagerinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ryt šitas patiekalas bus ruošiamas, tai iškilo klausimų :)
    Šeima 5 suaugę ir labai gerai pavalgantys (nu kaip pvz po tris normalius cepelinus.
    Kiek reikia tų lizdelių? Nusipirkau du maišelius po 500 gr.
    Kiek reikia vandens pilti?Kad juos apsemtų ar mažiau?
    Lauksiu atsakymų, nes jau ryju seiles nuo vaizdo :)
    Koks kepimo indas geriau - keramikinis, teflonas ar skardinis?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nuo galo:
    aš prieš tefloninius, skardinių neturiu, keramikiniai - labai gerai.
    Vandens reik tiek, kad praktiškai būtų sulig, na beveik apsemtų. Nes tie, kurie nesieks vandens, suskrus ir bus kieti. Jie gi nevirti.
    Šiaip mano lizdelių buvo pokutis 250 g. Po 500 lyg ir nemačiau. Maistas išties lengvas, švelnus, jei jau tiek suvalgo cepelinų, tai po 4 lizdelius minimum tikrai suvalgys :). Galima daugiau kumpio dėti nei aš. Mano vaikams svarbu makaronai, kumpis tik kaip pagardas, tai mano proporcijos lengvesnės. Jūsų atveju, ko gero reikėtų daryti daugiau pagardo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na viskas aišku tada, vežuos keramikinį savo indą, daugiau kumpio.
    O po 500 gr. trijų rūšių yra Thomas Philips'e, kaina nuo 4,16 iki berods 5,50 Lt maždaug.
    Na ryt papasakosiu kaip sekės, mane sužavėjo vaizdas tas gražus labai, tai ir nusprendžiau pagaminti :)
    Ačiūūūū

    AtsakytiPanaikinti