2011 m. sausio 29 d., šeštadienis
Keksas Dryžius
Keksas. Iš šeštadieninio slogučio, taip galima būtų pasakyti. Grindys išplautos, dulkės nuvalytos, tai ką veikt??? Keksą kept gi. Štai jis!
Receptas klasikinis iš E.Binkauskienės "Kepiniai", 1977 m. (Tiražas 100 000 egz. Kaina 1,20 rb.). Absoliučiai paprastas, visada gaunasi.
200 g margarino kepiniams
200 g cukraus
300 g miltų
4 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
1 kupinas šaukštas kakavos (nesaldintos)
Margariną išsukame su cukrumi. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno išsukame. Beriame miltus su kepimo milteliais, išmaišom. Tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną įmaišom kakavos.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ar ištepame riebalais. Pakaitomis dedam po kelis šaukštus tešlos su ir be kakavos. Įdedam kelis šaukštus, išlyginam, tada kelis kitos spalvos ir taip visą tešlą. Kepam 190 laipsnių orkaitėje apie valandą, kol pabandžius pagaliuku, jis bus sausas.
Pranešimą parašė
bea
ties
17:47
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
keksas,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą