2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis
Pyragėliai su kriaušėmis ir gorgonzola
Maximose pasirodė kažkokia nebrangi gorgonzola erb.... eee nepamenu... Na kreminė gorgonzola :) Šiaip aš labiau mėgstu ją kietesnę, kurią perku Buon giorno krautuvėlėje, bet šįkart norėjau paragauti šitos. Nebloga, o dar geriau tiko pyragėliams, apie kuriuos rašė Beata Nicholson. Na ji kepė vieną didesnį pyragą, o aš padariau pyragėlius. Pistacijų ar neturėjau, todėl nedėjau, bet ir nepasigedau ;) Šiaip pyragėliai gavosi labai šaunūs, lengvučiai ir gardučiai.
Tris lapus sluoksniuotos bemielės tešlos (pakuotėje būna 6 lakštai) pakočiojam ir supjaustom į keturias dalis. Kiekvienoje įpjauname kraštelius su peiliu (ne iki galo, išsididinkite nuotrauką ir pamatysite, aš dariau su tešlos ratuku). Ant tešlos dedam kelis griežinėlius nuluptos ir plonai supjaustytos kriaušės (pirkau Conference rūšies), kelis gabalėlius sūrio, pabarstom pipirais ir kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.
Super, jau pas Beata gundziausi, o čia dar aiškiau viskas, tikrai bandysiu, juk kaip tik dabar toks metas, kai svečiai veržiasi :P
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs pyragėliai.... Vyras valgė ir nesuprato kas tai... nors pelėsinio sūrio iš tolo baidosi....
AtsakytiPanaikinti