2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis
Pyragas su džiovintais vaisiais
Iš Elžbietos pačiupau receptą apie šį pyragą - armėnišką štrudelį. Atvirai pasakius, nė nespėjau dorai jo paragauti, man jis dingo greitai. Bet tie, kurie pradangino, buvo patenkinti :).
Kartoju Elžbietos receptą:
500 g sluosksniuotos bemielės tešlos
sauja razinų
sauja džiovintų abrikosų
sauja džiovintų slyvų
3-4 džiovintų persikų puselės (Ddjau daugiau abrikosų, o persikų neturėjau)
1 rūgštus obuolys (naudojau du obuolius)
1 šaukštelis cinamono
3-4 grūsti gvazdikėliai
žiupsnelis grūstų kardamonų
1 šaukštas cukraus (dėjau 4 šaukštus)
kiaušinio patepimui
Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Taip pat supjaustyti džiovintus vaisius. Prieskonius sumaišyti su cukrumi ir sumaišyti su vaisiais. Tešlą truputį pakočioti, sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinį. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180°C minučių 20 (man kepė gerą pusvalandį )
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą