2010 m. gruodžio 11 d., šeštadienis

Pyragas su džiovintais vaisiais

Iš Elžbietos pačiupau receptą apie šį pyragą - armėnišką štrudelį. Atvirai pasakius, nė nespėjau dorai jo paragauti, man jis dingo greitai. Bet tie, kurie pradangino, buvo patenkinti :). Kartoju Elžbietos receptą: 500 g sluosksniuotos bemielės tešlos sauja razinų sauja džiovintų abrikosų sauja džiovintų slyvų 3-4 džiovintų persikų puselės (Ddjau daugiau abrikosų, o persikų neturėjau) 1 rūgštus obuolys (naudojau du obuolius) 1 šaukštelis cinamono 3-4 grūsti gvazdikėliai žiupsnelis grūstų kardamonų 1 šaukštas cukraus (dėjau 4 šaukštus) kiaušinio patepimui Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Taip pat supjaustyti džiovintus vaisius. Prieskonius sumaišyti su cukrumi ir sumaišyti su vaisiais. Tešlą truputį pakočioti, sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinį. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180°C minučių 20 (man kepė gerą pusvalandį )
Posted by Picasa

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą