2010 m. rugpjūčio 22 d., sekmadienis
Baklažanai užkepti daržovėmis ir kynva
Labai labai myliu baklažanus - tai suvisai mano daržovė :) Dar man žiauriai patinka moliūgas, paprika ir svogūnas. Galėčiau valgyti juos kasdien su įvairiais skirtingais priedais. Tad, kai draugė pasakė, kad Vilniuje jogos centre valgė tokį patiekalą ir jai baisiai patiko, iškart panižo nagai padaryti. Receptą publikuoja Jogos mitybos tinklaraštis (beje nuostabus tinklaraštis, puikūs receptai). Aš šiek tiek dariau pagal save, tai ir parašysiu kaip dariau:
Taigis pagrindas:
1 baklažanas (reikia supjaustyti riekėmis maždaug 1 cm storumo ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje).
užkepimui:
1 stiklinė kynvos (verdame užpiltą dvigubu kiekiu pasūdyto vandens uždengtame puode apie 15 min.)
1 svogūnas, susmulkintas
1 paprika, gabalėliais
gabalas moliūgo, kubeliais
2 pomidorai, be odelės ir susmulkinti
saujelė tarkuoto džiugo ar kito kietojo sūrio
prieskoniai (aš naudojau sambar masalą, druską, pipirus, šiek tiek baziliko)
pora šaukštų skrudintų moliūgų sėklų aliejaus (gali būti bet koks kitas, jei neturite)
Svogūnus su paprika ir moliūgu bei prieskoniais pakepinau aliejuje, kai suminkštėjo sudėjau pomidorus ir virtą kynvą. Apkepintas baklažano riekes sudėjau į kepimo indą, ant jų suverčiau daržoves su kynva ir pabarsčiau sūriu. Užkepiau 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje. Ryt valgysiu pietums, nors paragavau ir vakare. Baisulingai skanu :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą