2010 m. liepos 9 d., penktadienis

Krepšeliai su aviečių ir varškės įdaru

Grįžau iš pajūrio ir pagaliau apsilankiau savo virtuvėje. Kaip tik užderėjo avietės, tad labai norėjau su jomis ką nors padaryti. Gavosi tokia improvizacija. Tešla: 200 g miltų 120 g margarino kepiniams 3-4 šaukštai šalto vandens Miltus su margarinu sutrinam į trupinius (tą darau kombainu su peiliu), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Kol pasidarysim įdarą, galim ją padėti šaltai. Įdaras: viskas kaip mano varškės apkepui su kefyru, tik proporcijas reikia mažinti iki dviejų pokelių varškės (iš akies, maždaug taip: 2 pokeliai varškės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės kefyro, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, pusė stiklinės cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės esencija). Avietės sumaišytos su cukrumi. Metalines formeles ištepam riebalais, iškočiojam tešlą, išpjaustom iš jos skritulius su puodeliu, dedam į formeles. Su šaukštu dedame šiek tiek aviečių, jas užpilame varškės mase. Labai skanu ir šilti ir atvėsę :).
Posted by Picasa

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą