2010 m. balandžio 14 d., trečiadienis
Super paprasti baklažanų suktinukai
Vakar šios dienos pusryčiams pasigaminau baklažanų suktinukus. Ir koleges darbe pavašinau, ir mama ragavo, visos labai gyrė. O pasigaminti super paprasta.
Reikės:
1 baklažano, kurį išilgai susipjaustom plonom riekelėm ir apkepam keptuvėje
balto sūrio (aš turėjau naminį, savo darbo, bet tiks bet koks varškės sūris)
fermentinio sūrio
prieskonių: kumino, druskos, pipirų, pav bhaji masalos, ar kokių kitų ciut aštrokų prieskonių
Apkeptas baklažanų riekeles pabarstom druska, pipirais, kuminu (maltu ar sėklytėm, tiks visaip) ir kitais prieskoniais, ant kiekvienos riekelės dedame ploną riekelę balto sūrio ir susukam. Sudedam į kepimo skardelę, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame ~25 min 180 laipsnių orkaitėje. Jokių skysčių pilti nereikia, kepant iš baklažanų išsiskirs aliejus, kuris susigėrė apkepant. Labai skanu ;)
Gali būti kaip vakarienė ar garnyras, gali netgi būti antras patiekalas su kokiomis nors salotomis.
Labas vakaras :)
AtsakytiPanaikintiUžeinu į Jūsų blog'ą jau ne pirmą kartą, likau labai sažavėta! Tiek nuostabių patiekalų ir ne tik..kūrybos bei šilumos:). Tik niekaip negaliu įsivaizduoti, kaip Jūs visa tai spėjate - kiekvienas jūsų darbas atrodo nepriekaištingai ir blog'e pranešimai pasirodo gana dažnai ;) Esu abiturientė, retai kada randu laiko maisto ruošai, bet savaitgaliais mėgstu paeksperimentuoti ir labai džiaugiuosi galėdama čia rasti nuostabių dalykėlių. Tiesiog - NUOSTABU!
as atsiprasau,bet man atrodo kuminas tai is anglu -cumin-yra kmynai.
AtsakytiPanaikintikad iš tiesų tai skirtingi dalykai. Yra ir kmynai, yra ir kuminas. Skonis tikrai kitoks :). Labai rekomenduoju pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiDievinu šitą receptuką, jau nebepirmą kartą gaminu... tikrai verta pasidaryti :)
AtsakytiPanaikinti