2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Hot milk pie




Hot milk pie arba Karšto pieno pyragas

(pagal Taste of Home)

4 kiaušiniai
220 g cukraus
keli lašai vanilės esencijos
270 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
300 ml pieno
150 g sviesto
3 šaukštai aguonų

Pieną, sviestą ir aguonas sudedame į prikaistuvį ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Kiaušinius su cukrumi plakame iki purios ir baltos masės (apie 5 min kombaine ar mikseriu). Į kiaušinius suberiame miltus, kepimo miltelius ir supilame vanilės esenciją. Gerai išmaišome. Pabaigoje supilame pieno, sviesto ir aguonų mišinį, dar kartą geria išmaišome.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes (iki sauso pagaliuko). Galime valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

Viršų glaisčiau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis. 



Rekomendacijos:
*Filmas 1: Shame (2011) su Michael Fassbender.
*Filmas 2: Voir la mer (2011).
*Gardus vakarėlis pas Paulių su Mindaugu ir Jurga.
*Aliejus: geriausias 2013 metų ypač tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus "Tenuta Torre di Mossa" D.O.P.
*Renginys: 5-oji Vyno mugė (buvusi Vyno akademija).

6 komentarai:

  1. oooooooo, kaip norėčiau paragauti....!!!....:) bet pirmiausia reikia dabar nesusirgti, išsigyditi slogą ir atvažiuot tavęs aplankyti bent porai valandų :) bučkiai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiko greitumas ir paprastumas gaminat. Lengvas, minkštas, nesausas ir ypatingai tinka pasiūlytas glaistas :). Kepiau 28 cm. formoje. Tikrai vertas dėmesio pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Greita kokia, Lidija :). Nespėjau įdėt, jau ir išbandei. :)
    Lape, laukiu svečiuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar tesla turi buti labai skysta? Nes man tokia gavosi, tikiuosi iskeps..:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip, tešla pakankamai skysta, todėl reikia net dviejų kepimo miltelių šaukštelių, kad išsikeltų.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanus pyragas!

    AtsakytiPanaikinti