2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis

Panna Cotta

Aš pati turbūt labiau mėgstu Creme Brulee, bet Panna Cotta, ypač užlieta trintomis braškėmis irgi labai labai skanu. Ir padaryti lengviau. O mano vaikai abu šiuos desertus sukerta be pasigailėjimo.



Panna Cotta su kava ir braškėmis
~9 porcijos

400 ml riebios grietinėlės
400 ml pieno
100 g cukraus
vienas pokelis Dr.Oetker želatinos (1 litrui), kurią užpilame 0,5 stiklinės verdančio vandens ir gerai išmaišome
Vanilės (naudojau vanilinį cukrų)
1 šaukštelio tirpios kavos, išmaišytos 1 šaukšte karšto vandens
9 indeliai ar stiklinės
250 ml trintų braškių (naudojau šaldytas)

Pieną su grietinėle ir cukrumi užkaičiame ir kaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame vanilinį cukrų bei ištirpusią želatiną, gerai išmaišome. Pusę mišinio išpilstome į paruoštus indelius ir pastatome šaltai. Į kitą pusę įmaišome tirpią kavą. Kai pirmoji dalis sustings, supilame ant viršaus kavos mišinį. Vėl statome šaltai. Patiekiant ant viršaus užpilame trintų braškių.


4 komentarai: