Pirmas dalykas apie ką pagalvoju grįžus namo į virtuvę - kad noriu ką nors iškepti. Čia ir dabar. Priklausomybė tokia matyt, virtuvė kaip narkotikas. Kol dar liko juodujų serbentų, surinkau šiek tiek, dar saujelę aviečių ir iškepiau pyragą pagal Sonatiną.
Pyragas su uogomis
Tešlai
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
180 g cukraus
1-2 a. š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
200 ml kefyro (ar natūralaus jogurto) - aš naudojau perpus grietinę su pienu
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
400 ml uogų (mėlynių, serbentų, aviečių, vyšnių ir pan.) - naudojau juoduosius serbentus ir avietes
50-70 g cukraus
Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti grietinę su pienu ir išmaišyti.
Sukrėsti tešlą į kepimo popieriumi išklotą 31 cm skersmens dydžio kepimo formą ir išlyginti. Ant viršaus sudėti uogas ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 25-35 minučių.
O,as labai megstu sita pyraga ir daznai kepu. Su visokiausiomis uogomis, kokiu tik tuomet turiu.
AtsakytiPanaikinti