1 ir 1/2 plytelės gero juodo šokolado
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
1/4 stiklinės riešutų sviesto
1/2 stiklinės smulkintų riešutų (lazdynų, graikiškų ar migdolų)
1/2 stiklinės džiovintų vyšnių, spanguolių ar abrikosų
Gaminam: šokoladą su kondensuotu pienu išlydom ant lėtos ugnies. Kaitinam, nuolat maišant, apie 10 min, kol masė bus vienalytė ir sutirštėjus. Tada suberiam riešutus ir džiovintus vaisius/uogas, kitus priedus ir išmaišom. Viską supilam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikom šaldytuve mažiausiai 6 val.
Aš dar dėjau į visą tą gėrį romo esencijos, cinamono miltelių ir čili miltelių.
Kai sustingo, pjaustėsi lengvai. Bet šiltam kambary suminkštėja, nors ir netyžta, tad geriau laikyti šaldytuve.
Oho. Net nepagalvojau, kad galima pasigaminti šio skanėsto namie.
AtsakytiPanaikintigalima ir netgi reikia :). šiaip pastovėjęs man buvo skanesnis nei tik ką sustingęs. Labai jame man tiko čili pipirai, paliko burnoje tokį mielą aštrumėlį..
AtsakytiPanaikinti