2009 m. gruodžio 22 d., antradienis

Fadžis

Pasiskaičiau kokone apie dovaninį saldėsį ir neužilgo puoliau bandyti. Man labai patiko :). Dovanot dar nespėjau, bet pasivaišinau pati ir bendradarbius pavaišinau, kurie paprašė recepto. Štai receptas:

1 ir 1/2 plytelės gero juodo šokolado

1 indelis saldaus kondensuoto pieno

1/4 stiklinės riešutų sviesto

1/2 stiklinės smulkintų riešutų (lazdynų, graikiškų ar migdolų)

1/2 stiklinės džiovintų vyšnių, spanguolių ar abrikosų

Gaminam: šokoladą su kondensuotu pienu išlydom ant lėtos ugnies. Kaitinam, nuolat maišant, apie 10 min, kol masė bus vienalytė ir sutirštėjus. Tada suberiam riešutus ir džiovintus vaisius/uogas, kitus priedus ir išmaišom. Viską supilam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir laikom šaldytuve mažiausiai 6 val.

Aš dar dėjau į visą tą gėrį romo esencijos, cinamono miltelių ir čili miltelių.

Kai sustingo, pjaustėsi lengvai. Bet šiltam kambary suminkštėja, nors ir netyžta, tad geriau laikyti šaldytuve.

Posted by Picasa

2 komentarai:

  1. Oho. Net nepagalvojau, kad galima pasigaminti šio skanėsto namie.

    AtsakytiPanaikinti
  2. galima ir netgi reikia :). šiaip pastovėjęs man buvo skanesnis nei tik ką sustingęs. Labai jame man tiko čili pipirai, paliko burnoje tokį mielą aštrumėlį..

    AtsakytiPanaikinti