Vieną svogūnaičio galvą supjausčiau ir ėmiau kepinti puode įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kol jis sau smagiai čirškėjo, nuskutau morkytę ir sutarkavau smulkiai. Įmečiau prie svogūno. Įdėjau vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį sambar masalos. Subėriau skaldytų raudonujų lęšių, iš akies, gal nepilną stiklinę. Subėriau kurkumos, kario, druskos, pipirų, čili pipirų, užpyliau porą stiklinių vandens ir palikau ant mažos ugnies troškintis kokias 20 minučių.
Išjungiau ir palikau atvėsti, kad galėčiau supilti į kombainą ir pertrinti. Kai pravėso ir lęšiai dar labiau išbrinko, viską išsukau kombainu, kliustelėjau gal pusę stiklinaitės grietinėlės ir nedidelį kalnelį parmegiano reggiano. Pažiūrėjau, kad tirštoka, kliustelėjau dar vandenėlio, viską užkaitinau ir voila - sriubytė paruošta :) skanaus!
Seilės pradėjo burnoj rinktis beskaitant... Kur dabar skubiai gaut tokios sriubos? :)
AtsakytiPanaikintiO kas per daiktas ta Sambar Masala ir kur jos gaut? :D
AtsakytiPanaikintiA šito gali gauti Kaune Radharanėje (Panerių g.) arba Jogos centre (Dujotiekio g., pilaitė tokia), naudoti galima labai daug kur: sriuboms, troškiniams, košėms ir t.t. pagardinti. Skanu... Šia sriuba vaišinau JĮ ir kaimynę, abu liko išsišiepę :)
AtsakytiPanaikintiaš vakar ją viriau mmmmm...bea receptai manes dar niekad nebuvo nuvylę.
AtsakytiPanaikinti