2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Rabarbarų pyragėliai

Šiąnakt mintyse parašiau dar vieną laišką - ryte jis buvo manyje vis dar. Nubudau, o jis sukasi galvoje verždamasis visu stiprumu. Visai nekeista, nes laiškas buvo liūdnas. Geri dalykai greitai pasimiršta, o liūdni kažkodėl daug galingesni ir ilgiau išliekantys. Nesvarbu, kad laišką prisiminiau - jis niekada neturės kūno ir nebus išsiųstas. Jis, ko gero, netgi nebus išsakytas - priėmiau žaidimo taisykles jau žinodama, kad taip gali būti, nors nuo to nė trupučio ne mažiau liūdna. Na ir tegu, dėl to esu, kas esu. Dėkinga esu šitam pavasariui, jam išeinant paskutinę dieną tai galiu ir pasakyti - jis man davė galimybę daryti kitokius sprendimus, sutikti kitokius žmones, tuos, kuriuos norėčiau turėti šalia daug dažniau ir daug ilgiau. Daugiau tokių pavasarių.

O dabar išsikepsiu pyragėlius. Kvepiančius pavasariu, gyvenimu, džiaugsmu ir jaukumu.






Rabarbarų pyragėliai






1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
600 g rabarbarų
gabalėlis sviesto kepimui
3 šaukštai balto cukraus
3-4 šaukštai rudo cukraus
žiupsnis cinamono
1 paplaktas kiaušinis krašteliams


Tešlą truputį pakočiojame ir kiekvieną lapelį susipjaustome į 4 dalis.


Rabarbarus nusilupame (pasvėriau: jei rabarbarų 600 g, tai nuvalius juos, lieka 500 g). Supjaustome pailgais gabalėliais.


Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame rabarbarus, cukrų ir kepame, kol suminkštės, bet dar išlaikys savo formą.


Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dedame kelis rabarbarus, pabarstome rudu cukrumi ir cinamonu. Kraštelius patepame kiaušiniu ir šiek tiek užlenkiame.


Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.


Iškepusius pyragėlius pabarstome cukraus pudra.



2 komentarai:

  1. Pyragėliai tikriausiai skanūs. Bet jau lėkštelė ta avietinė - NEREALI!!!!

    AtsakytiPanaikinti