Tiesa, vaikai gan kreivai įvertino šitą patiekalą (jie tai juk žino, kad tikra pica kitaip atrodo), užtat suaugę namiškiai - labai teigiamai. Ir man pačiai žiauriai patiko. O jei dar prie jos būtų alaus... Mmmmm..
Bulvinė pica
Picos pagrindui:
2 stiklinės atvėsusios bulvių košės
~2/3 stiklinės krakmolo
1 didelis kiaušinis
druskos, pipirų, mėgstamų žolelių (bėriau šaldytų petražolių ir krapų)
Viską greitai sumaišome, stengiamės nepermaišyti. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi supilame tešlą ir gražiai paskirstome bei išlyginame.
Picos įdarui:
100 g fermentinio sūrio, sutarkuoti
Gabalaitis karšto rūkymo kumpio, supjaustyti kubeliais
5 plonos juostelės šoninės, supjaustyti 2-3 cm gabalėliais
4-5 skiltelės marinuotų jalapenų (jie originaliai tariasi [chalapenjos]), susmulkinti
šaukštelis kmynų
Ant tešlos užbarstome tarkuotą sūrį, gražiai išdėliojame šoninės gabalėlius, pabarstome kumpio kubeliais, jalapenais, kmynais.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Ojojoj man kaip picų ir bulvių mėgėjai šitas patiekalas labai puikiai suderintas :) nors mano svarstyklės matyt tam visai nepritartų :)
AtsakytiPanaikinti